USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ігор Палиця – медикам: «Зробимо все, щоби захистити вас під час роботи і матеріально віддячити»

19 Березня 2020 11:53
Депутат Верховної Ради від Луцька Ігор Палиця закликає усіх медиків дотримуватися клятви Гіппократа і у разі потреби докласти максимум зусиль до боротьби з коронавірусом. Натомість парламентар обіцяє подбати про захист і безпеку медпрацівників, а також забезпечити матеріальну подяку.

Про це і не лише Ігор Палиця розповів в інтерв’ю для телеканалу «Аверс».

За словами парламентаря, він розуміє побоювання медичних працівників, які занепокоєні потенційною загрозою заразитися коронавірусом від пацієнтів у разі, якщо Україну охопить епідемія.

Проте вже 20 березня відбудуться позачергові сесії Волиньради і Луцькради, де вирішуватиметься питання фінансування потреб медзакладів. Гроші, закладені на капітальні видатки, планують спрямувати на охорону здоров’я.

«І всі ці гроші сконцентрувати для закупівлі медичного обладнання, захисних масок, костюмів для медичного персоналу. Я думаю, що близько 120-130 мільйонів у нас буде сконцентровано з цих джерел», – зазначив нардеп.
Крім того, Ігор Палиця заявив, що його Фонд «Тільки разом» виділить на ці потреби 20 мільйонів.

Читайте також: Ігор Палиця про масштаби коронавірусу, надзвичайний стан, курс долара, світову економіку й клятву Гіппократа. Інтерв'ю

«І буде заклик до бізнесменів, до всіх людей, які мають змогу фінансово допомогти, буде відкрито окремий рахунок в обласній лікарні, на який кожен зможе перерахувати гроші, – додав він. – За ці гроші прозоро буде купуватися медичне обладнання, фінансуватиметься забезпечення медичних працівників. Щоби вони працювали і почувалися в безпеці. Тому що сьогодні є проблема – медики відмовляються працювати з хворими на коронавірус у зв’язку з тим, що вони незахищені».

«Я сьогодні запитав у керівника обласного управління охорони здоров’я про обіцяну 200% надбавку для тих медиків, які працюватимуть із хворими на коронавірус… Проте рішень не ухвалено, – зауважив парламентар. – Тому я не виключаю, що із цього фонду також буде фінансуватися доплата медичним працівникам, які свідомо підуть працювати в карантин. Якщо ми говоримо про 600 ліжок для важких хворих, то для обслуговування такої кількості людей необхідно мінімум 1100 медичних працівників».

Читайте також: Волинську обласну лікарню адаптують під карантинні потреби і прийом хворих на коронавірус

«Медсестрам, санітарам, лікарям я хотів би сказати, що ситуація досить важка. І коли ви обирали цю професію, то складали клятву Гіппократа. І ось настав той момент, коли її треба виконувати. Хай як вам страшно або не хочеться цього робити», – наголосив Ігор Палиця.

«Зі свого боку я гарантую: ми зробимо все для того, щоби захистити вас під час роботи, щоб ви не заразилися. Для цього ми будемо купувати захисні костюми, окуляри, бахіли, рукавички, все, що потрібно. Ми будемо шукати можливості, хто піде на карантин і буде самоізольований, щоб ви там почувалися комфортно, коли не працюватимете, а відпочиватимете, – додав народний депутат. – І якщо держава в черговий раз не знайде можливості матеріально віддячити, ми знайдемо змогу на рівні області і міста допомогти вам і подякувати за те, що ви підете й будете працювати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 20 Березня 2020 08:32
Палиця молодець гроші виділяє на все не жаліє.Дитячі майданчики побудував по місту.І Зара допомагає людям лікарям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus