USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Медики незахищені і хворіють сотнями», – Ігор Палиця про боротьбу з коронавірусом

10 Квітня 2020 13:40
Народний депутат від Луцька, засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця вважає, що у боротьбі з коронавірусом для України принципово важливим завданням має бути захист медиків. Медичних працівників треба масово тестувати, забезпечувати засобами захисту та адекватними умовами роботи. Крім того, слід дотримуватися безпечної логістики транспортування інфікованих коронавірусом та пацієнтів із підозрою, аби не допустити зараження медперсоналу. А для цього слід ухвалювати грамотні протоколи лікування коронавірусу.

Про це він заявив 9 квітня у прямому ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1», де обговорювали коронавірусну кризу та її вплив на економіку.
«Давайте поговоримо про те, що відбувається на місцях. Про медиків, які хворіють сотнями. Про те, що вони не захищені. Про те, що держава ні копійки не дає на місця, щоб компенсувати втрати місцевих бюджетів від того, що Верховна Рада прийняла і монобільшість. Що позбавила доходів на мільярди гривень місцевих бюджетів, які сьогодні борються єдині з вірусом в Україні», – висловився політик.

Читати ще: Як Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає у боротьбі з коронавірусом

На думку Ігоря Палиці, Україні варто брати приклад із тих держав, які намагаються протестувати на наявність вірусу максимальну кількість людей.

«Подивіться, що роблять світові держави. Вони тестують кожного, кого тільки можуть. У першу чергу медиків. Ми повинні думати про них», – звернув увагу він.

Крім того, Ігор Палиця підняв питання некомпетентності деяких чиновників від охорони здоров’я на місцях, натякнувши на начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігоря Ващенюка.

Читати ще: Скандальні закупівлі і неготовність до коронавірусу: як Ващенюк керує медициною Волині

Зі слів Ігоря Палиці, Ващенюк – людина нефахова і, до того ж, розкрадав кошти Світового банку, тому його давно потрібно було звільнити. Відповідно до прописаних ним протоколів, пацієнта з району або села, в якого пневмонія у важкій стадії, спочатку її везуть в районну лікарню, звідти – в інфекційну лікарню. Там пацієнту кажуть, що тестів немає і зробити їх можуть пізніше, тому радять приїхати іншим разом, після чого перевозять його не в базову лікарню, яка визначена, а в міську лікарню, яка сьогодні ургентна і єдина, яка може робити операції.

«Ця людина лежить у міській лікарні, чотири чи п’ять днів вона чекає результатів свого ПЛР-тесту. Після того, коли визначається, що це коронавірус, її перевозять вже в базову або інфекційну лікарню. Ми заражаємо медиків, ми ставимо під карантин не базові лікарні – і все через глупість, яка йде зверху. От про це треба сьогодні говорити», – підсумував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанин Показати IP 10 Квітня 2020 09:22
може пора перевірити керовників медзакладів Волині, і якщо їх статки, житло не відповідає їх офіційним доходам то повна конфіскація і кримінальні провадження
Гопнік до лучанин Показати IP 10 Квітня 2020 15:01
Ржунімагу! Хто їх перевіряти буде, такі ж самі слідакі і прокурори? А судді потім скажуть - панять і прастіть.
Та Показати IP 10 Квітня 2020 14:57
Та тог вашенюка давно потрібно було гнати...
Народна прокуратура Показати IP 10 Квітня 2020 16:49
До Гопнік. Підучи правопис, здай залік до поліції і покажи свою принциповість у проведенні перевірки
лучанка до Народна прокуратура Показати IP 10 Квітня 2020 18:13
Навіщо ви радите Гопніку неможливе. Від поліції кримінальні провадження про корупцію залежать мало. Головні в процесі-прокуратура і... найчесніші судді. Ось туди попасти Гопніку не світить ніяк, бо у прокурорів і суддів є свої діти... Так що вчи правопис, не вчи...Хоча ,у даному випадку, такий стиль письма-це "стьоб". А показником грамотності є, зазвичай ,орфографія, а з цим у Гопніка порядок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus