USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ігор Поліщук: «Я знаю, як зробити Луцьк містом, найкращим для життя в Україні»*

21 Жовтня 2020 11:28
Ігор Поліщук – молодий, енергійний і, головне, уже досвідчений політик та господарник. Тому саме він став кандидатом на посаду Луцького міського голови від політичної партії «ЗА Майбутнє». У попередні роки за його ініціативи в Луцьку втілили чимало проектів. Він знає, як і що треба робити, щоб лучани пишалися своїм містом і хотіли у ньому жити.

– Ігоре Ігоровичу, чому йдете з партією «ЗА Майбутнє»?

– З Ігорем Палицею я працюю з 2012 року. Починав з роботи у благодійному фонді, і до сьогодні працюю в команді Ігоря Палиці. За цей час встиг переконатися у щирому бажанні Ігоря Петровича зробити Україну сильною, успішною, щоб її поважали міжнародні партнери. І це не просто прагнення. Вони підкріплюються справами. Волиняни, лучани бачать, що Фонд «Тільки разом» працює незалежно від того, чи відбуваються у країні вибори. По всій області він реалізував величезну кількість проектів, які спрямовані на підтримку ініціатив органів місцевого самоврядування, соціально незахищених людей, спорту, культури, обдарованої молоді. Усе просто важко перелічити.

Ми бачили, наскільки ефективно спрацював Ігор Петрович на посаді голови Одеської облдержадміністрації. Він не допустив там створення ще однієї «народної республіки». А Одеса була ласим шматком, адже після окупації Криму вона залишилася єдиним потужним виходом до моря, який має Україна. Навіть важко уявити, що трапилося б із державою, якби цей регіон «запалав» у 2014 році.

Волиняни стали свідками послідовної та ефективної роботи Ігоря Палиці на посаді голови обласної ради. Під його керівництвом було створено комунальне підприємство «Волиньприродресурс». Через штучні перепони воно почало працювати тільки зараз. І бюджет області отримає значні надходження. Здано в експлуатацію перинатальний центр, який будували 18 років. Саме Ігор Петрович наполіг на виділенні грошей для ремонту обласної інфекційної лікарні. Сьогодні можемо оцінити, наскільки це далекоглядно. У період пандемії ця лікарня заповнена майже на 90%. Уявімо, що вона досі була б у такому стані, як до ремонту. Де лікувалися б люди?

В Ігоря Палиці є стратегічне мислення, він вміє концентруватися на проектах, які надзвичайно потрібні. Тому довіряю лідеру і політичній силі, яку він очолює, – партії «ЗА Майбутнє». Бо бачу, що ті, хто об’єднався навколо неї, – це люди діла. Вони знають, що таке відповідальність, готові ухвалювати складні рішення. Вони знають, як зробити успішними країну, область, місто.

Люди, які є кандидатами у депутати Луцької міської ОТГ, – дуже достойні. Це і медики, й освітяни, і підприємці, й учасники АТО, і голови ОСББ, і представники соціальної сфери. Вважаю за честь іти з такою командою.

– Соціологічні опитування прогнозують, що у майбутню міську раду ваша політична сила зайде доволі потужно і матиме багато представників. Але політика – мистецтво компромісів. Із ким готові домовлятися та співпрацювати?

– Ми дуже сподіваємося, що нашу партію підтримає значна частина лучан і багато достойних людей стануть депутатами. Готові співпрацювати з усіма, хто поставить інтереси міста вище за партійні, хто матиме бачення розвитку на найближчі п’ять років і голосуватиме за зміни, за рішення, навіть непопулярні, але потрібні місту.

– Яким ви бачите майбутнє Луцька?

– Луцьк бачу успішним містом, комфортним для роботи, життя і відпочинку.

Я бачу його туристичним центром. Є багато скептиків, які кажуть, що це нам не вдасться. Переконаний, що у нас все вийде. Уже сьогодні завершуємо реконструкцію низки об’єктів, які зроблять наше місто більш цікавим для туристів. Розвиток цієї галузі – це додаткові робочі місця для лучан і надходження в бюджет.

Вважаю, що у зв’язку з приєднанням трьох громад, а отже – територіальним розширенням меж міста, у нас є всі можливості для розвитку промисловості. Наприклад, «Кромберг енд Шуберт» розширює виробництво, частково переводять виробничі потужності з інших міст до нас. Триває робота щодо відкриття інших заводів. У майбутньому ми розглядаємо вулицю Карбишева як промисловий центр, де розміщуватиметься виробництво. Там є відповідні ділянки, приміщення. Пропонуватимемо потенційним інвесторам розвивати бізнес й на територіях новоприєднаних громад.

Ми готові йти на поступки, створювати умови для роботи. Бо кожне нове підприємство – це робочі місця для людей і податки у бюджет.

Ми хочемо, щоб лучани не виїжджали на заробітки за кордон, не залишали сім’ї. А могли б тут працювати і отримувати достойну зарплатню.

А ще я хочу, щоб через п’ять років у Луцьку їздив сучасний екологічний транспорт, а пасажири могли користуватися комфортними зупинками громадського транспорту, обладнаними електронними табло із графіками руху.

Такі екологічні тролейбуси їздитимуть Луцьком


Сучасні зупинки громадського транспорту з електронними табло


У планах – побудувати 13-ту школу, зробити капітальну реконструкцію дитячого садочка на вулиці Дубнівській, здійснити капітальну реконструкцію проспекту Волі, Театрального майдану, площі перед Палацом урочистих подій, площі Ринок та території перед Луцьким замком, побудувати нові спортивні майданчики та сквери, розпочати реконструкцію парку імені 900-річчя Луцька та завершити роботи у Центральному парку.

Проспект Волі після реконструкції


Проект капітальної реконструкції Театрального майдану


Такі спортивні поля будуватимуть у Луцьку


Продовжимо комплексний капітальний ремонт прибудинкових територій та вулиць у приватному секторі, зробимо реконструкцію проспектів Відродження і Грушевського, капітальний ремонт вулиць Дубнівської, Львівської, Володимирської, Гордіюк і Ківерцівської, реконструкцію мосту на вулиці Шевченка та розпочнемо будівництво нового – через річку Стир у районі вулиці Яровиці.

Безперечно, інвестуватимемо в подальший розвиток медичної галузі міста, зокрема у проведення капремонтів лікувальних закладів, оновлення обладнання, будівництво приймального відділення Луцької міської клінічної лікарні.

Продовжимо капітальні ремонти фасадів шкіл та дитячих садочків із впровадженням у них заходів із термомодернізації.
Таким буде садочок №32 «Ромашка» на проспекті Перемоги після капремонту фасаду
Дитячий садочок № 11 «Золота рибка» на проспекті Соборності, 6А після капремону фасаду
Дитячий садочок № 10 «Волиняночка» на проспекті Соборності, 22Б після капремону фасаду

Фінансуватимемо розвиток галузі культури (від продовження капітальних ремонтів й оновлень у музичних і художній школах до облаштування музею міста та культурно-мистецького центру в приміщенні на вулиці Драгоманова, 1).

Визначимо чіткі правила гармонійної забудови міста з урахуванням потреб жителів та інфраструктурних можливостей.

Серед пріоритетних завдань – модернізація та заміна мереж водо- і теплопостачання та комплексна реконструкція очисних споруд «Луцькводоканалу».

Усе перераховане вище здійснюватимемо із врахуванням потреб об’єднаних громад, що приєдналися до Луцька, на рівних умовах із містом.

Це основне. А загалом планів багато. Маю розуміння і досвід, як зробити так, щоб Луцьк став містом, найкращим для життя в Україні.

Разом ми зробимо багато! Мені важлива ваша підтримка!

Ольга БУЛКОВСЬКА

Проект скверу на розі проспектів Молоді та Відродження


Так виглядатиме сквер біля готелю «Профспілковий»
Проект скверу авіаторів на проспекті Грушевського


Проект скверу біля корпусу історичного факультету СНУ


Проект скверу біля школи №26
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus