USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Інфікований «Дельта-штамом» може одночасно заразити 11 людей, – лікарка

17 Жовтня 2021 14:48
Швидкість передачі штаму коронавірусу «Дельта» значно вища, ніж початкового варіанту з Уханю. Так, інфікований новим варіантом COVID-19 може одночасно заразити від 9 до 11 людей.

Про це пише 24Здоров’я з посиланням на Укрінформ.

Натомість на початку пандемії хворих міг заразити всього до 2 людей, розповіла лікарка-інфекціоністка консультативно-діагностичної поліклініки Житомирської обласної клінічної лікарні, координаторка управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Ольга Сахневич.

«Цей штам коронавірусу відрізняється від інших тим, що його швидкість розповсюдження значно вища, ніж була в першого «китайського» штаму. Якщо раніше одна хвора людина при спілкуванні могла заразити коронавірусом 1,5 – 2 людини, то при штамі Дельта – вже 9 – 11 людей«, – заявила інфекціоністка.



Читати також: Тиждень як ГРВІ, потім сатурація різко падає: головна санітарна лікарка Волині про особливості штаму «Дельта»

Вона зауважила, що це призведе до швидкого зростання кількості хворих на коронавірус. В принципі, це вже можна спостерігати по всьому світу, зокрема й в Україні.

«Крім того, така швидкість його розповсюдження пов’язана з тим, що рушійною силою поширення коронавірусу будуть якраз діти й підлітки. Щороку на початку епідсезону, коли йде підйом захворюваності на респіраторні захворювання і грип, ми спостерігаємо, що першими хворіють діти. Вони захворіли, принесли хворобу в сім’ї, а потім у другій хвилі в нас хворіють дорослі», – підсумувала Сахневич.



Як ми писали, на Волині «Дельта»-штам коронавірусу є домінуючим – його виявили у 99 % зразків носоглоткових змивів, відібраних у хворих на COVID-19 жителів області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дядя Вася Показати IP 17 Жовтня 2021 15:13
А безграмотна некваліфікованість працівників швидкої ще 10.
Невже Показати IP 17 Жовтня 2021 19:04
По перше, звідки такі дані має лікарка, вона проводила досліди? Якщо вона отримала ці дані десь то треба було б повідомити джерело. Тепер давайте рахувати що це правда. Вакцинованим з сертифікатами в нас зелена дорога, а сам сертифікатотримач може бути скритим носієм вірусу, адже гепотетично він легше переносить хворобу і може не мати симптомів. Їм ПЛР тести ніхто не робить. Яку пандемію роблять цими сертифікатами самі уявите?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus