USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Інструкторка з медицини пояснила волинянам, що обов’язково покласти до аптечки

25 Квітня 2022 07:00
Кровоспинний турнікет, еластичний та звичайний бинти, антисептик, лейкопластир, кілька пар рукавиць, стерильні серветки, косинкові пов’язки, термопокривало, медичні ножиці, індивідуальні препарати та ліки для дітей – це мінімальний склад аптечки.

Як укомплектувати аптечку розповіла інструкторка з медицини Анастасія Дем’янчук, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Кровоспинний турнікер використовується для тимчасової зупинки кровотечі. В аптечку можемо покласти кілька бинтів різного діаметру. Також важливо покласти антисептик, лейкопластир, кілька пар рукавиць. Обов’язково потрібно покласти стерильні серветки, якими можна закрити рани. Можна використовувати косинкові пов’язки – це адаптована косинка, яка може слугувати для закриття будь-якої поверхні чи знерухомлення кінцівки під час перелому.

Дуже важливо мати термопокривало, яке можна використовувати, наприклад, для зігрівання людини. Теж потрібно мати медичні ножиці, які можуть слугувати для розрізання якихось елементів одягу», – інформувала вона.
Читати ще: «Отримав поранення – почитай книжку»: волинянин зробив огляд аптечки окупанта

В аптечку варто додати ті препарати, які ми постійно вживаємо, особливо якщо маємо якісь хронічні захворювання. Якщо маємо дітей, то краще укомплектувати додаткову аптечку з препаратами для дітей.

Анастасія Дем’янчук відзначила, що набір аптечки може змінюватися залежно від того, чи, наприклад, це аптечка військового чи автомобільна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus