USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Інструктори батальйону «Луцьк» під обстрілами підготували півтори тисячі бійців на Південному напрямку

29 Вересня 2022 17:02
Інструктори навчально-тренувального центру «Тернове поле», який є одним з підрозділів батальйону оперативного реагування «Луцьк», провели підготовку трьох батальйонів однієї з бригад Збройних сил України на Південному напрямку. Одразу ж після підготовки бійці з новими навичками йшли в бій.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив керівник батальйону оперативного реагування «Луцьк», полковник Олександр Тиводар.

«За наказом вищого командування бійці батальйону «Луцьк» виконували завдання на нульовій лінії Південного напрямку. На фронтовому рубежі 38 наших бійців провели підготовку трьох батальйонів однієї з бригад Збройних сил України, а це орієнтовно півтори тисячі вояків. Зокрема навчання відбувалися з тактики, топографії, БПЛА та медицини. Підготовка тривала близько десяти днів», – розповів Олександр Тиводар.
Читати ще: «Якщо нам довірили готувати кадри для ЗСУ, то це говорить про наш рівень», – комбат батальйону «Луцьк» Олександр Тиводар

З його слів, інструктори навчально-тренувального центру «Тернове поле» періодично їздять на передову проводити підготовку бійців за наказом вищого командування. Однак всіх деталей він розкривати не може.
«Багато чого наперед я не можу розповісти. А з цієї поїздки всі повернулися цілі, попри те, що за день бувало по одинадцять обстрілів. Своєю чергою, бійці, яких ми готували, підняли не лише професійний рівень, а й морально-бойовий дух. Отримавши нові навички, вони стали впевненішими та піднялися на новий щабель професіоналізму. Звичайно, хотілося б мати більше часу на підготовку, але є відповідне завдання. Після підготовки люди одразу ж вступали в бій. Лінія зіткнення складала два-два з половиною кілометри, а в деяких місцях і ближче», – відзначив очільник батальйону «Луцьк».
Нагадаємо, у березні на базі батальйону «Луцьк» створили навчальний центр «Тернове поле», де іноземні інструктори навчають найрізноманітніших військових спеціальностей – від снайперів і медиків до операторів безпілотників. Навчальний центр за цей час підготував понад 4500 бійців Збройних сил України, тероборони та інших ДФТГ волинського краю, які успішно виконують завдання вищого командування.

До слова, тренувальний центр «Тернове Поле» вже цієї суботи, 1 жовтня, безоплатно проведе тренування із тактичної медицини та військової підготовки для всіх охочих цивільних осіб. Проте «Тернове Поле» закликає небайдужих підтримати їх будь-яким донатом, адже у зв'язку з відсутністю фінансування центр потребує грошової допомоги.

Реквізити для збору коштів для діяльності навчально-тренувального центру «Тернове Поле (https://www.thornfield.com.ua/)».

Найменування організації: ГО «ЛУЦЬКИЙ ДОБРОВОЛЬЧИЙ БАТАЛЬЙОН».

Код отримувача: 44788307.

Назва банку: АТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Рахунок отримувача: UA473052990000026003010805541.

Призначення платежу: благодійна допомога.

Слідкувати за діяльністю центру можна у соціальних мережах за посиланнями:

https://www.facebook.com/TernovePoleUA/

https://www.instagram.com/ternove_pole_ua/

https://youtube.com/channel/UC_CwfehGgXaADc2y6IngO5Q
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus