USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Оцінка підготовки – збережені життя: у Луцьку інструктори ТНЦ «Тернове Поле» отримали відзнаки від Залужного. Фото

4 Квітня 2023 15:44
Інструктори навчально-тренувального центру «Тернове Поле», який є одним з підрозділів батальйону оперативного реагування «Луцьк», протягом своєї служби підготували для Збройних сил України 15 тисяч бійців. Сьогодні вони отримали нагрудні знаки «За сприяння війську» від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а також подяки Луцького міського голови за вагомий внесок у підготовку військовослужбовців та жителів громади.

Вручали відзнаки інструкторам у Луцькій міській раді начальник Волинського ОТЦК та СП полковник Олег Кивлюк та Луцький міський голова Ігор Поліщук. Вони подякували інструкторам за передані знання, уміння та навички, які допоможуть зберегти не одне життя на передовій. Відзначимо, що замість інструкторів, які у відрядженні, нагороди отримували їхні родичі.

Підготовку бійців ЗСУ на Волині проводить лише ТНЦ «Тернове Поле»

Олег Кивлюк розповів Інформаційному агентству Волинські Новини, що тренувально-навчальний центр «Тернове Поле» – це єдине місце на Волині, де готують бійців для Збройних сил України. Він оцінив внесок інструкторів у обороноздатність Волині та України загалом, зазначивши, що оцінкою їхньої роботи є збережені життя військовослужбовців, які зараз на лінії зіткнення обороняють нашу країну.

Читати ще: «Війні ще далеко до закінчення». Як батальйон «Луцьк» вчив цивільних вправлятися зі зброєю та керувати дронами. Репортаж

Діяльність інструкторів «Тернового Поля» також відзначив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який нагородив їх нагрудним знаком «За сприяння війську». Цю нагороду можуть отримувати як військовослужбовці, так і цивільні громадяни України та іноземці, які надають непосильну допомогу Збройним силам України в збережені суверенітету нашої країни, а також спротиву широкомасштабній російській агресії.

«Нагорода дійсно щира. Головнокомандувач завжди радо дякує усім людям, які допомагають Збройним силам України у нелегкий для нашої країни час», – зазначив начальник Волинського ОТЦК та СП.
Серед нагороджених прозвучало чимало імен інструкторів з Ірландії, США, Литви, Фінляндії та Нідерландів. Командир батальйону оперативного реагування «Луцьк», полковник Олександр Тиводар розповів, що їхньому приїзду на Волинь посприяв народний депутат України Вячеслав Рубльов.

«З початку повномасштабного вторгнення до батальйону «Луцьк» одразу приєдналося тисячі бійців, тому іноземні інструктори провели відбір найкращих та почали навчати їх, аби вони в подальшому могли виконувати їхні функції. Склад інструкторів постійно змінювався, адже чимало з них ішли за призовом у Збройні сили України», – зауважив Олександр Тиводар.
Пристосуватися до умов сучасної війни

За час роботи тренувально-навчальний центр «Тернове Поле» підготував 15 тисяч бійців для ЗСУ. Тривалість підготовки залежить від завдань командування. Інколи бувають стислі терміни, тоді інструктори змінюють програму. Наприклад, коли підрозділ виходить з фронту, інструктори мають місяць-півтора, щоб вдосконалити вміння бійців. Буває таке, що підготовка триває 15 днів, але це вже досвідчені бійці, яким просто потрібно вдосконалити знання у певних напрямках. А ось новосформовані бригади та батальйони тренуються за окремою програмою.

Читати ще: На Волині організовано масштабне тренування військового контингенту за участю інструкторів тренувального центру «Тернове Поле»

Цікаво, що інструктори ТНЦ «Тернове Поле» час від часу і самі проходять навчання, оскільки під час воєнних дій змінюється тактика та з’являються нові методики за стандартами НАТО.

«Нещодавно було багато питань по обороні та штурму. Також є спеціальні курси для розвідувальних підрозділів. Тож процес вдосконалення інструкторської групи та процесу підготовки бійців відбувається постійно. Велика кількість інструкторів ідуть у військо, чимало з них їдуть за кордон, продовжуючи своє навчання там», – говорить командир батальйону оперативного реагування «Луцьк».
Зі слів полковника, інструкторам постійно доводиться пристосовуватися до нової тактики ворога, зокрема у боротьбі з дронами та БПЛА. Оскільки у росіян з’являються нові засоби радіоелектронної боротьби, інструкторам доводиться знаходити цьому протидію та вчити робити це військовослужбовців, використовуючи і розробки ТНЦ «Тернове Поле».

Завдання – зберегти якомога більшу кількість бійців

Інструктор з позивним Компас у цивільному житті був фахівцем зі спортивного орієнтування, але з початку повномасштабної війни приєднався до батальйону «Луцьк» та перекваліфікувався у військового топографа. Понад десять місяців він проводить заняття для бійців, але і сам проходить навчання, вдосконалюючи свої вміння і навички.

«У нашому навчальному центрі ми проводимо заняття між інструкторами з різних дисциплін, аби оволодіти знаннями своїх колег та застосовувати їх під час навчань. Також приїжджають іноземні інструктори, які діляться з нами своїм досвідом. Таким чином ми підвищуємо свою кваліфікацію», – каже Компас.
Читати ще: Аби «воїни без зброї» працювали ще ефективніше: у ТНЦ «Тернове Поле» тренують волинських рятувальників – пілотів БПЛА

Інструктор наголошує, що під час занять він відчуває підвищену відповідальність, адже його задання – зберегти якомога більше життів, давши людям, які йдуть на передову, побільше знань.

Стежити за тренувальним центром «Тернове Поле» можна у Facebook та Instagram.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучани Показати IP 4 Квітня 2023 16:32
для чого Ткачуку очі замалювали..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus