USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Ірина Констанкевич: Дороги на Волині – це прижиттєвий пам’ятник владі

1 Листопада 2017 23:33
Народний депутат України Ірина Констанкевич провела зустрічі із громадами Камінь-Каширського району, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«Відвідали села Камінь-Каширського району (Мельники-Мостише, Черче, Острівок, Підбороччя), побували в школах, будинках культури, ФАПах. Проінспектували, як освоєні кошти соцеконому, залучені мною як нардепом. Школи невеликі, теплі, з ремонтами, туалетами. Діти мають усе необхідне. За винятком нових підручників, комп’ютерів (1 на усю школу) і доріг. Місцеві дороги жахливі 11 км ми подолали за 1 годину. Дороги на Волині – це прижиттєвий пам’ятник нашій владі. Безнадійно говорити про якісь реформи, коли ми не маємо елементарного транспортного сполучення.

А ще масове невдоволення селян за пенсії. Вони переважно отримали 100-200 грн. Питання, яка влада була краща для селян? Хто дослухався до їх проблем? І чи та жінка, яка пропрацювала на фермі 40 років, мала копійчану зарплатню, заробила купу болячок, не нажила ні статків і не знала, що таке відпустка, санаторій, премії... Чи не заслуговує вона на адекватну пенсію?!!! Тема елементарної справедливості таки неактульна в нашої влади», – поділилася враженнями від робочої поїздки Ірина Констанкевич на своїй сторінці у соцмережі Facebook».

У селі Мельники Мостище Ірина Мирославівна відвідала загальноосвітню школу. Тут на одному із корпусів перекривають дах. Ремонт виконується за кошти, що були залучені народним депутатом із фонду «соцеконому». Відтак Ірина Констанкевич оглянула, як ведуться роботи на об’єкті. Окрім того їй продемонстрували музичну апаратуру та шкільні дошки, які були куплені на умовах співфінансування за кошти батьків та фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Побувала народний депутат на запрошення селян і у місцевій церкві.

Жителі села Мельники-Мостище розповіли Ірині Констанкевич про свою проблему з підключенням вуличного освітлення, а також звернули увагу на стан доріг.

Для жителів Острівка, Черче та Підбороччя також найболючішим питанням є дороги. Адже сюди ні маршрутний транспорт не може доїхати, ні вантажівки за сільгосппродукцією. Люди зауважили, що транспортний податок з них справно стягується, бо закладений у вартість пального, однак, доріг для них чомусь ніхто не ремонтує.

Ірина Мирославівна погодилася із цією несправедливістю та зазначила, що з 2018 року створюється і починає свою роботу Дорожній фонд.

– Гроші із цього фонду, а це акцизні збори на паливо, спеціальні мита і штрафи за такі порушення, як перевищення ліміту ваги, вже будуть напряму іти на обласну державну адміністрацію, а звідти розподілятися на дороги, – розповіла Ірина Мирославівна. – Тепер завдання зробити так, щоб усі ці дороги і пропозиції по них були враховані державною адміністрацією.

Зверталися до народного депутата пенсіонери. Люди кажуть: пенсійна реформа розчарувала. Адже замість анонсованих чималих сум доплати вони отримали лише по сотні – другій надбавки.

Порушувалося питання законодавчої незахищеності таких категорій громадян, як вдови та діти-напівсироти. Висловлювали жителі сільської глибинки свою стурбованість з приводу медичної реформи.

У Камінь-Каширському ВПУ Ірина Мирославівна поспілкувалася із працівниками закладу. Народний депутат, як голова профільного підкомітету Верховної Ради України, розповіла про створення робочої групи, в яку увійдуть і представники профтехучилища, виїзне засідання членів комітету на Волинь, вислухала та взяла до уваги звернення і пропозиції викладачів закладу для напрацювання ініціатив щодо профтехосвіти. Найболючішим питанням, звичайно, були – нерівні умови оплати праці викладачів основних дисциплін та спецдисциплін. Відтак депутат пообіцяла шукати можливі варіанти вирішення даної ситуації та висловила чітку позицію, що професійно-технічні заклади повинні фінансуватись із державного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кішик Показати IP 2 Листопада 2017 07:26
А в нас ОТГ Колодяженська...тільки дощ розєднує, доріг між селами немає...Скулин-Кричевичі (5км) Скулин-Стеблі (як після війни) Стеблі -Уховецьк (3 км) Стеблі-Білин (2км) в Уховецьку по вулицях грунт і закон про декомунізацію не діє ( памятник Васюти, школа Васюти, вулиця Васюти)...
Мудрий до Кішик Показати IP 2 Листопада 2017 08:34
Тримайтеся. Колись і до вас дійде Україна. Мо` так й краще - мо` й радянська влада до вас так і не дійшла, тіж німці...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus