USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Істерика в Кремлі: у Путіна пов'язали проведення «спецоперації» із виселенням УПЦ МП з Лаври

17 Березня 2023 22:03
Прессекретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що рішення української влади не продовжувати договір про оренду Києво-Печерської Лаври з представниками Московського патріархату виправдовує проведення «спецоперації».

Про це повідомляє ТСН із посиланням на російське пропагандистське видання «Риа Новости».

Він заявив, що відмова від продовження оренди показує «незаконні дії київського режиму», а також є «посяганням на церкву». Пєсков сказав, що саме тому Кремль вирішав почати війну, щоб повалити українську владу.

«Це зайвий раз доводить і показує, що все, що ми робимо, є абсолютно правильним», – заявив Пєсков.

Крім того, він поскаржився, що таке рішення української влади «не отримує належного засудження з боку світової спільноти».

Нагадаємо, Московську церкву остаточно виселяють з Києво-Печерської лаври. 10 березня на сайті Лаври з’явився документ-попередження: представники Української православної церкви Московського Патріархату в Україні мають звільнити лаврські монастирі до 29 березня. З церковниками розривають договір про безоплатну оренду, укладений ще у 2013 році, за часів Януковича.

Через це патріарх РПЦ Кіріл закликав світ захистити Києву-Печерську лавру. Зокрема він назвав її «колискою нашої цивілізації».

Як повідомляли, наприкінці 2022 року заповідник «Києво-Печерська лавра» поінформував УПЦ (МП), що з 1 січня не продовжує з нею договір користування Успенським собором та Трапезною церквою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 18 Березня 2023 05:40
Все вірно він сказав, що Києво-Печерська лавра є колискою нашої цивілізації і через це Кірілів та його прихвостнів нах*р звідти і чим поскаріше.
Анонім Показати IP 18 Березня 2023 07:02
немає там жодної істерики. все банальніше: кожен, хто кормиться на темі богоугодної шизофренії вірунів, намагається зберегти стабільність власних доходів або зменшити втрати від ситуації. it's a rich men's world, sweetheart)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus