USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Історія України – вибіркова дисципліна, літературу не складатимуть: ректор ВНУ прокоментував зміни в НМТ

28 Січня 2023 18:09
Випускники, як і торік, складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ) замість зовнішнього незалежного оцінювання. Але цього року НМТ зазнав видозмін: історія України тепер не є обов‘язковим предметом поряд з українською мовою та математикою, а українську літературу випускники взагалі не складатимуть.

Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось прокоментував зміни в НМТ Інформаційному агентству Волинські Новини.

«Так, є обов‘язкових два предмети – українська мова і математика. Історія України дійсно виведена у вибіркові дисципліни поряд з іншими дисциплінами. Я думаю, зараз це правильно.

Що стосується української мови та математики, то там є чіткі показники, критерії та система оцінки. З приводу історії України, то нам в першу чергу потрібно переосмислити свою історію, підготувати відповідні посібники, методичні рекомендації, як ми з точки зору історії, держави, нашого світогляду трактуємо ті чи інші події, які відбулися та відбуваються у нашій державі. Тільки після цього можна запроваджувати єдиний державний обов‘язковий іспит з історії України.

З приводу української літератури я не готовий говорити, адже я не фахівець. Тому не знаю, чи варто було відділяти українську літературу від української мови», – зазначив Анатолій Цьось.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оленка Показати IP 28 Січня 2023 19:12
Дядьку ректор а на перукара що треба здавати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus