USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Із 1 липня українці можуть самостійно обирати постачальника газу

1 Липня 2020 11:08
В Україні з 1 липня значно спрощується процедура зміни постачальника газу для населення.

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, з липня споживач газу зможе змінювати постачальника в один клік: достатньо відіслати новому постачальнику заяву-приєднання.

«Все інше за вас зробить новий постачальник за допомогою сучасних інформаційних технологій», - пояснив Коболєв.

Він наголосив, що до впровадження змін процес міг тягтися місяцями. З новими правилами можна змінити постачальника упродовж трьох днів.

Читати також: З 1 липня в Україні підвищується рівень прожиткового мінімуму і мінімільна пенсія

«Це сміливий, але необхідний крок для запуску роздрібного ринку газу. І я вдячний, що, попри коронавірусну пандемію, регулятор продовжує реформувати український ринок газу і змінив правила, щоб нарешті дати свободу вибору кожному українцю», - додав голова правління Нафтогазу.

У новому рішенні регулятора було усунуто такі вимоги для зміни постачальника, як отримання письмової довідки про відсутність боргу або складання акта звірки розрахунків - або ж укладення графіка погашення заборгованості перед постачальником. Разом з тим споживач має самостійно заявити, що не має боргів за газ.

Як повідомлялося, 10 червня 2020 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила рішення, яким спрощується процедура зміни постачальника газу для побутових споживачів. Зокрема, зміни було внесено до Кодексу газотранспортної системи, Кодексу газорозподільних систем, Правил постачання природного газу та Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луцький район Показати IP 1 Липня 2020 11:25
На сьогодні є багато незадоволених діяльність місцевих газовиків, що стосується підключення та виготовлення технічної документації. Для розроблення технічної документації необхідно сплатити мінімум 14 тис.грн., та на її виготовлення необхідно прочекати не менше три місяці поки чиновники спочатку нададуть дозвіл і далі його виготовлять та чиновники Волиньгазу їх підпишуть. Вважаємо, що така сума за технічну документацію, є неприпустима! Це найбільші побори за виготовлення технічної документації. Яка проблема намалювати проект. Проведення експертизи необхідно забрати від монополіста !
Анонім Показати IP 1 Липня 2020 11:54
Обирати постачальника газу - всі постачальники прям таки побігли, вишикувались в ряд, а ми будемо обирати ... Волиньгаз, чи Волиньгаз, чи, може, все ж таки Волиньгаз?
свс Показати IP 1 Липня 2020 12:53
Все делается для того чтобы простых,нищих людей запутать,обобрать, и издеваться на людьми дальше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus