USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Із Донеччини на Волинь: фермер врятував із-під обстрілів отару овець

28 Червня 2022 20:03
Щоби врятувати отару овець від ракетних обстрілів, чоловік пройшов 50 кілометрів. Потім віз тварин ще понад тисячу кілометрів. На жаль, не всі вціліли, але майже чотири сотні голів таки вдалося врятувати.

Нині частина стада – на Волині. Прихистив чоловіка разом із вівцями та двома псами-пастухами місцевий фермер із Боратина, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Зараз вівці освоюють пасовище. За ними стежать собаки-пастухи Люся і Рошен, які направлять кожну овечку, що заблукала.

Володимир Альохін із села Павлівка на Донеччині об’їхав п’ять тисяч кілометрів, щоб знайти прихисток для отари кавказьких вівць. До повномасштабної війни він мав 520 голів. На Волинь, на жаль, доїхали не всі.

«Прилетіло й у результаті одного вибуху поклало відразу 100 голів… У мене була така депресія, що хотів іти й кидати гранати. Але в кого? Потрібно у Кремль кидати, у владні кабінети, а туди не потрапиш, – зазначає Володимир Альохін. – Я розраховував на якусь підтримку від держави. Сподівався, що мені допоможуть, десь прихистять. Але це нікого не цікавить. Чомусь наші чиновники думають не про країну, а тільки про себе».

Тому фермер шукав місце для отари самостійно. Об’їздив кілька регіонів – загалом понад п’ять тисяч кілометрів.

«Є шикарні громади. Мені нібито ніхто й не відмовляв, але ближчого прихистку, аніж у Василя, я не знайшов. Він мені відразу сказав: «Їдь сюди». Ми єдині. Я приїхав із найбільш східної точки в найбільш західну точку України. І неважливо, якою мовою ти розмовляєш: ми займаємося однією справою, у нас однакові погляди на життя. Як кажуть, не вибирай місце, де хочеш звести будинок, а вибирай сусіда. Я шукав сусіда, з яким міг би співпрацювати. Мені пропонували ферми. Говорили: «Плати 500 доларів на місяць і забирай». А де в такий час узяти ці гроші? У мене нічого немає, все зруйновано…

Тварини потребують догляду. У Василя все є, зокрема техніка. Зараз заготовляю сіно. Потрібно попрацювати з отарою, тому що запущена. Необхідно зробити ветеринарні обробки, відібрати самців», – розповідає Володимир Альохін.
Читати ще: 16-річний волинянин розводить горлиць, фазанів, страусів і перепілок. Відео

Із фермером Василем Мельником із Боратина він познайомився ще у 2014-му. Їх об’єднала спільна справа.

«Нещодавно він подзвонив до мене, сказав, що розбили село, ферму… Я йому відповів: «Приїжджай сюди, удвох буде веселіше». Ми допомогли йому і він переїхав до нас, – пригадує Василь Мельник. – Потрібно було допомогти чоловіку, виручити його. До того ж, попереду зима».

Як поділився Володимир Альохін, він самотужки вивозив тіла українських воїнів із поля бою.

«Мені сказали про шістьох. Потім почали підбігати люди… Загалом я забрав і вивіз на українську сторону близько 15 осіб. Жахливе видовище. Але я хоча би повернув матерям тіла, їхніх синів не вважають зниклими безвісти. Родини отримають виплати… Так страждали би: чекали б сина, батька», – говорить чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus