USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Із 1 січня хворі по дві години чекатимуть «швидку». ВІДЕО

27 Грудня 2012 10:06
Із Нового року оперативно «швидка допомога» виїжджатиме лише до тих, хто в дуже тяжкому стані.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

1 січня 2013 року починається реформа системи швидкої допомоги, яку поділять на екстрену і невідкладну. Відмінність полягає у тому, що екстрена допомога має доїхати до хворого за 10 хвилин у місті та 20 ‒ у селі, а невідкладна може і через дві години.

Бригади швидкої вважають, що до реформи нічого не готове, а нормативи для екстреної допомоги називають нереальними. Адже у місті зараз суцільні затори та нерозчищені дороги, а у селах ‒ ще гірше. До того ж не весь автомобільний парк у хорошому стані: деякі авто потребують капітального ремонту, а деякі взагалі списання.

«Швидка допомога» екстрено потребує понад 2 тисячі нових машин. У лікарнях їх чекали до початку реформи, але виявляється, що і наступного року вони навряд чи з’являться. «Бюджет 2013 року дуже важкий, тому закупити автомобілі буде дуже важко», ‒ зізнається керівник відділу медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Михайло Стрельников.
Однак, на випадок, якщо з 1 січня екстрена бригада не вкладається у 10-ти або 20-хвилинний норматив, вже призначили відповідальних. В основному тягар впаде на головного лікаря станції. Тому медики бояться реформи, як вогню.
Лікар швидкої Максим Іонов взагалі вважає, що без жертв не минеться. Наприклад, фельдшер, який приїхав через годину на нетерміновий виклик, на місці розуміє, що ситуація серйозна. Тоді він викликає екстрену швидку, але дорогоцінний час вже втрачений. Голова вільної профспілки працівників швидкої вважає, що реформу треба відкласти, бо Україна до неї неготова.

Проте міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова переконана, що зміни невідворотні. У міністерстві планують з екстреної допомоги зняти 30% зайвих функцій. Наприклад, відкачувати алкоголіків, перевозити хворих з лікарні в лікарню, їздити до хронічних пацієнтів. Відтак, екстрена допомога має стати принаймні швидшою. Але українці навряд чи відчують істотні зміни впродовж наступного року, ‒ йдеться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Чеширский Кот Показати IP 27 Грудня 2012 10:19
А сегодня что, разве в в Луцке не так?
Zoro до Чеширский Кот Показати IP 27 Грудня 2012 11:36
Ні, цим трохи покращили.
Чеширский Кот до Zoro Показати IP 27 Грудня 2012 12:26
Отличия?
Лучанка до Чеширский Кот Показати IP 27 Грудня 2012 15:10
Тебе ще не вилікували от тобі й різниця, на пенсії видиш? Сиди і не мурликай тут мені!!! Надоїло... "Отличия"-викликаєш і за хв. 15-20,зазвичай, швидка в тебе, якщо не викиликав жодного разу-не пиши, я рада,що ти здоровий фізично,але особисто знаю,що не так довго їде..., а 2год. соррі, я такого ще не абчила і не чула у м. Луцьк, це приватників так можна чекати, бо там у Тарасі таке...,машин мало і там можна 2год., а цих у місті...ні не чула!
Чеширский Кот до Лучанка Показати IP 27 Грудня 2012 15:17
Для Вас спецмашину пришлют очень быстро, не волнуйтесь, вредно.
Віктор Показати IP 27 Грудня 2012 11:07
А як відрязнятимуть екстренний і невідкладний виклик? Працівники швидкої всі виклики писатимуть як невідкладні, щоб потім по шапці не получити і все.
швидка до Віктор Показати IP 13 Січня 2013 09:38
Уже більше 2 років диспетчери швидкої відрізняють ці виклики за тими критеріями, які визначили наукові інститути. А друге ваше твердження - повний абсурд
Ганна Показати IP 27 Грудня 2012 11:14
А якщо людина викликаючи допомогу не розуміє наскільки виклик екстренний і приїдуть як на звичайний- то, що -за трупом?
працівник швидкої до Ганна Показати IP 13 Січня 2013 09:46
Відрізняє виклик екстрений від неекстреного диспетчер швидкої допомоги, на основі того, що і як говорить викликаючий. Вони на те вчились і постійно вдосконалюють своє вміння. Тому, щоб не було помилок визначенні екстреності виклику, викликаючому потрібно відповідально і уважно вести дозмову з диспетчером.
D Показати IP 27 Грудня 2012 12:46
А що ви хотіли? Труять безбожно нас вже скільки років так званими продуктами харчування, соками, газованими водами,молоком і таким іншим а ми, блін, живем, то нате вам, хай швидка до вас не приїздить, хоч трохи в відсотковому співвідношенні, а все ж повиздихаєте, подумали ті, хто це придумав і обов"язково, ще прийняти закон про потенційних донорів для трансплантації органів, обов"язково!
jjj Показати IP 27 Грудня 2012 21:25
замовляйте пітцу або суші - вони швидше приїздять
до jjj Показати IP 28 Грудня 2012 17:28
буде в тебе приступ гострого апендициту, а по симптомах це не завжди можна визначити, а біль в животі, здається якраз і не відноситься до екстренних випадків, то викличеш собі "пітцу" або "суші", бо за дві години, які будеш чекати швидку, цілком реально отримати розрив апендициту, далі перетоніт, можливий сепсис і з великою долею вірогідності мандрівку в один кінець в Гаразджу, жартівник-дотепник ти наш.
адвокат до до jjj Показати IP 13 Січня 2013 09:51
Якщо здається, то перехрестись. Уважно прочитай, що відноситься до екстрених вкликів. Не дезінформуй народ.
Юрік Показати IP 28 Грудня 2012 17:34
Я викликав швидку чекав 1 год 20 хв
Абрамова і Куца геть із швидкої!!! Показати IP 31 Грудня 2012 14:32
абрамов і куц мають на паперах більшу кількість бригад швидкої допомоги ніж є реально. різниця йде їм у кишені. так що не дай бог вам потрапити у той час коли викликів більш ніж може обслужити швидка обслужити. будете чекати дві години
Лучанка Показати IP 13 Січня 2013 09:21
Юрік! Ви голослівні. То ви чекали швидку чи невідкладку. Якщо ви такі мудрі писати таку інформацію, то зверніться до Головного лікаря, у них є всі записи і ви про це знаєте, бо якщо ви дійсно викликали швидку то про запис вашої розмови вас попереджав диспетчер( автоматичний запис)і ви має право уточнити коли викликали, коли приїхали і хто прїжджав. І тоді пишіть відгук.
YACME 777 Показати IP 13 Січня 2013 09:56
А я і мої родичі 5 разів викликали швидку - чекали від 4 до 9 хвилин. Щось в твоїй інформації не те.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus