USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кабмін затвердив умови тарифних субвенцій

15 Грудня 2021 15:08
Уряд на засіданні у середу, 15 грудня, затвердив порядок та умови надання субвенцій на покриття різниці у тарифах на тепло, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Про це інформує Кореспондент.

«Місцеві бюджети отримають кошти, щоб покрити різницю у тарифах на тепло та погасити заборгованість перед «Нафтогазом». Отримання коштів дозволить теплопостачальникам позбутися боргів та розпочати модернізацію власних підприємств», – сказав прем’єр.

Він нагадав, що виконання цих умов передбачено у Меморандумі з місцевою владою.

«Уряд виконує свої зобов’язання. Керівники міст зі свого боку зобов’язалися не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для людей цього опалювального сезону», – зазначив Шмигаль.

Також глава Кабміну запевнив, що Україні вистачить енергоресурсів для проходження опалювального сезону.

«Станом на середину грудня у нас у сховищах більше 15 млрд куб. газу. Цього абсолютно достатньо, щоб забезпечити блакитним паливом і людей, і комунальні установи, і промислових споживачів», – сказав він.

За його словами, проблеми з вугіллям також виявилися «страшилками».

Прем’єр зазначив з посиланням на дані Міненерго, що у грудні очікується, приблизно, 2 млн тонн українського та імпортного вугілля при прогнозованому споживанні 1,7 млн. тонн.

«Таким чином, опалювальний сезон проходить стабільно, енергоресурсів достатньо, а тарифи для населення, як ми й обіцяли, не зростатимуть», – резюмував прем’єр.

Нагадаємо, центральна влада та регіони підписали меморандум про непідвищення тарифів 30 вересня. Але місцева влада скаржилася, що механізм виділення субвенцій досі не затверджено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus