USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кабмін змінив порядок розрахунку тарифів на тепло

28 Жовтня 2020 17:34
Кабінет Міністрів України Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного або місцевого бюджету.

Відповідна постанова була прийнята на засіданні уряду, повідомляє УНІАН.

Згідно з пояснювальною запискою, постановою вносяться зміни до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію в частині доповнення новим пунктом, в якому визначено механізм обліку двоставкового тарифу.

Зазначається, що раніше в порядку розрахунку середньозважених тарифів був відсутній такий механізм. Проєкт акту передбачає правове врегулювання цього питання.

Що цьому передувало

На початку вересня Кабінет міністрів на своєму засіданні в п'ятницю затвердив проєкт закону, згідно з яким у Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), забирають право встановлювати тарифи на тепло, гарячу воду, водопостачання та водовідведення з передачею цієї функції місцевим радам.

Довідково:

Двоставковий тариф на опалення складається з двох частин (ставок): абонентської плати, яка компенсує умовно-постійну частину тарифу, а також вартості одиниці реалізованої теплової енергії, яка компенсує умовно-змінну частину тарифу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus