USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Камені в нирках і поганий зір: лучанина, якого визнали придатним воювати, тепер судять

24 Жовтня 2023 14:13
Переконує, що має зір -9 і камені в нирках, а військово-лікарська комісія визнала його придатним воювати. Тепер лучанина Ігоря судять за ухилення від мобілізації.

Чоловік пригадує, як тільки отримав повістку для уточнення даних, одразу прийшов у центр комплектування, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Вручили повістку на блокпості. Сказали, що потрібно оновити дані в ТЦК. А закінчилося все судом. Уже дві військово-лікарські комісії пройшов, проходив усіх лікарів, до яких мене направляли», – каже Ігор.

Чоловік мав камені в нирках. Його прооперували. Також має поганий зір – мінус дев’ять. Але військово-лікарська комісія визнала його придатним воювати.

«Видаляли камінь із нирки, бо була деблокована ліва нирка. Я у ТЦК це показував перед першим ВЛК. Вони мені сказали: ти придатний, виїжджаєш служити. Я ліг у лікарню. Тиждень пролежав у лікарні. Зір впав після наркозу. Відходив погано від наркозу. Я їм показував виписку з лікарні. Вони мені сказали: ти купляєш довідки, де ви їх берете?» – розповідає Ігор.

До суду лучанин прийшов без адвоката. Захищатиме себе сам. Вину, говорить, визнає частково. Каже судді, що за результатами УЗД у нього знову в нирці виявили камінь. Щодо зору, то розказує, що перший окуліст із ВЛК побачив проблеми зі здоров’ям.
«Окуліст побачив, що є проблеми. Я хворію з трьох років. Колись травма була в голову. Окуляри носив. Окуліст сказав: ти не можеш з таким зором служити. Направили мене ще в обласну лікарню. Я пройшов ще в обласній окуліста. Прийшов на ВЛК, а там уже інший окуліст. Той каже: ти повністю придатний. Я показував усе, історію хвороби з трьох років, усі виписки, – каже Ігор. – Завели в кабінет, щось там лікар попідписував: усе, виїжджаєш. Я їм показую УЗД перед першим ВЛК, що в мене деблокована ліва нирка, це серйозно, вона відмирати починає від каменів. А вони: чого ти раніше нам цього не казав?»

Суддя вирішив викликати свідків, допитати медиків із військово-лікарської комісії та розібратися: чи справді чоловік здоровий і придатний до служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Сергій Показати IP 24 Жовтня 2023 14:59
Нема грошей значить здоровий,а бики здорові непридатні (вони заплатили)
Тур до Сергій Показати IP 24 Жовтня 2023 16:12
отож
Аут до Сергій Показати IP 24 Жовтня 2023 16:24
Он кошовии з 95 кв . Бахмут звільняє ...так що не треба!!!
Олена Показати IP 24 Жовтня 2023 16:34
А чоловіки здорові по Карпатах, по Буковелях відпочивають і вони непридатні ! Скільки в кафе в ресторан сидять і вони не придатні? Скільки гуляють з собачками ітд. А хворий, бідний завжди придатний. Скільки ще таке буде продовжуватись?!
Настя Показати IP 24 Жовтня 2023 16:35
Позор що хворих на війну відправляють а здорові сидять в ресторанах і в столиці і в інших містах
Мія Показати IP 24 Жовтня 2023 16:37
В війну не можуть прийняти закон, щоб була справедливість ! Вбивають синів і дочок а інші в військовий час весілля і концерти артистів. Що то за війна і концерти
Любов Показати IP 24 Жовтня 2023 19:23
Тут з армії не хочуть хворих і калік звільняти..виводять поза штат...і забувають про них..як хоч так і живи...а жидовня,.... морди на екрані не поміщаються....!
Василь Показати IP 24 Жовтня 2023 20:21
Козли ці лікарі. Врни коли не було війни вигадували кучу хвороб щоб лікувати і збагачувались на цьому а тепер навпаки не бачать хвороб щоб ти їм дав щось у кішеню. І саме головне що дивуються чому всі ховаються. Та тому . Я вісім років і до цього не виходив на вулицю а зараз тим паче не вийду. Краще з голоду здохну.
Просто Показати IP 26 Жовтня 2023 10:00
Тільки контрактна армія! Все інше незаконне рабство в 21 столітті!
SOLGOR Показати IP 26 Жовтня 2023 13:41
А хлоп "косить"...
Олег Показати IP 28 Жовтня 2023 14:30
Так і треба. Чим більше повбивають тим краще. До інших можливо дійде, що ця війна ніякого позитивного результату для цієї держави не дасть, окрім смертей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus