USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кандидат у президенти Єврокомісії обіцяє заблокувати Nord Stream 2

24 Квітня 2019 07:40
Проект газопроводу Nord Stream 2 шкодить інтересам ЄС і його потрібно заблокувати, аби зменшити залежність від російського газу.

Про це заявив кандидат від Європейської народної партії (ЄНП) на посаду президента Єврокомісії Манфред Вебер в інтерв’ю польському виданню Polska Times.

"Я противник цього проекту. Він суперечить інтересам Євросоюзу, оскільки збільшує залежність від російських енергоносіїв. Натомість ми потребуємо більшої незалежності від російського газу. Як голова Єврокомісії я застосую усі можливі положення, щоб заблокувати "Північний потік-2", - підкреслив Вебер.

Відповідаючи на запитання, що таким чином він виступає проти офіційної позиції німецького уряду, Вернер зауважив, що він кандидує на цю посаду не від Німеччини, а від ЄНП.

"Європа – це 28 країн. Думаючи про Європу, ми повинні замислитися про незалежність від російського газу", - підкреслив Вебер.

Він зауважив, що з цього приводу ведуться "складні дискусії" з французькими та німецькими політиками та іншими європейськими лідерами.

Як повідомлялося, проект Nord Stream 2 передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини на додачу до "Північного потоку", який вже діє. Як передбачається, потужність другої гілки Nord Stream 2 становитиме 55 млрд кубометрів газу за рік, довжина - понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Газопровід будує російський "Газпром" спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва Nord Stream 2 через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками Nord Stream 2 є США, Польща і країни Балтії, які застерігають, що ЄС потрапить у залежність від російського газу. Втім, у Німеччині заявляють, що проект економічний, а не політичний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 24 Квітня 2019 08:45
дурень думкой багатiе.....
Клава Показати IP 24 Квітня 2019 11:33
Німеччина мріє стати театром на Дубровці-2 ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus