USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Канцлер Австрії: Відень, Берлін та Будапешт проти введення ембарго на постачання російського газу

13 Квітня 2022 19:18
Канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що відключення російського газу прямо зараз «неможливе» і що Європейський союз має звернути увагу на санкції, які завдають більше шкоди росії, ніж Європейському союзу. Про це пише CNN, інформує УНН.

«Австрія не самотня із цим аргументом проти газового ембарго, – сказав він, процитувавши позиції Німеччини та Угорщини. – А з іншого боку, Австрія твердо стоїть за інших країн-членів ЄС із санкціями проти російської федерації. Але санкції мають зашкодити росії більше, ніж Європейському союзу», – сказав Нехаммер у середу кореспондентові CNN Беккі Андерсон.

«Нафта вже зараз обговорюється в Єврокомісії та Раді ЄС. Газове питання окреме, чи знаєте, це не лише позиція Австрії, це й позиція Німеччини, Угорщини чи Болгарії, наприклад, тому що ми залежимо від газу. Наша промисловість залежить від газу. І тому ми маємо визначитися із санкціями, які зашкодять росії більше, ніж санкції зашкодять нам», – додав канцлер.

На питання, чи може питання про газове ембарго розколоти ЄС, Нехаммер сказав, що не вірить у це.

«Ми вирішили зібратися з приводу санкцій проти російської федерації, і вже ухвалені санкції справді жорсткі та сильні. І ми ухвалимо рішення про додаткові санкції проти росії, тому що ви знаєте, ми хочемо показати, що в Євросоюзі є єдність, що ця війна має закінчитися», – сказав він.

На питання про те, що ще може зробити ЄС, оскільки нинішні санкції не зупинили путіна, канцлер Австрії сказав: «Ви знаєте, в Євросоюзі є рішення, що ми робимо все можливе, щоб стати незалежними від російського газу, і це також, напевно, бажання Австрії. Але зараз це неможливо. Це займе час».

Минулого тижня ЄС погодився поступово відмовитись від імпорту російського вугілля в рамках нового пакету санкцій.

Раніше сьогодні офіційний представник уряду Німеччини Вольфганг Бюхнер заявив, що Німеччина зробила кроки щодо зниження своєї залежності від російської енергії, але зараз продовжує відкидати негайну заборону на імпорт російського газу або нафти.

У понеділок Нехаммер зустрівся віч-на-віч з путіним, що стало першою зустріччю Заходу з російським президентом з тих пір, як він почав вторгнення в лютому. Нехаммер сказав, що під час жорсткої та недружньої зустрічі він згадав про звірства росії в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Україна Показати IP 13 Квітня 2022 22:26
ВІДЕНЬ, БЕРЛІН ТА БУДАПЕШТ це давно спостерігаємо що вони це гнилий народ з імперською хворобою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus