USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Карантин: користувачам субсидій хочуть давати по 300 грн компенсації, пенсіонерам - по тисячі

23 Березня 2020 10:36
Українцям, які користуються субсидіями, будуть надавати компенсацію за сплату комунальних послуг.

Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна на брифінгу у понеділок, передає Gazeta.ua.

«Посилюємо соціальний захист громадян в умовах світової економічної кризи, поширення епідемії коронавірусу.

Уряд гарантує безперебійну роботу програми житлових субсидій. Більше того, зараз посилюємо цей напрямок роботи в умовах карантину.

На найближчому засіданні уряду будемо пропонувати прийняти рішення, який хочемо встановити додаткову компенсацію витрат для 3 мільйонів домогосподарств (які отримують субсидію) на оплату окремих комунальних послуг у період карантину. Збільшимо на 50% соціальні нормативи користування електроенергією, газом, користування холодною та гарячою водою.

Для чого це робимо? Люди залишаються вдома, будуть використовувати більше ресурсів. Тому кожна сім’я, яка отримає субсидію, отримає додаткову компенсацію за ці витрати. В середньому це буде близько 300 гривень», – сказала Лазебна.

«Друге. Посилюємо соціальний захист громадян, які у період карантину втратять роботу. Для них спростимо порядок надання субсидій», – заявила міністр.

Кабінет міністрів засідатиме у середу.

"Якщо виникне заборгованість зі сплати житлово-комунальних послуг, ніяка пеня, штрафні санкції не будуть нараховані. Не буде припинена жодна послуга. Це робиться для того, щоб пенсіонери, які перебувають в особливій категорії ризику, максимально були вдома", - сказала Лазебна.

З квітня 10,4 млн пенсіонерів і одержувачів соціальної допомоги отримають 1 тис. грн одноразової виплати, заявила міністр.

Йдеться про громадян, пенсія яких не досягає 5 тис. грн. Також тисячу нарахують отримувачам соціальної допомоги - люди з інвалідністю із дитинства, діти з інвалідністю і отримувачі соціальних пенсій.

Із травня проведуть індексацію трудових пенсій на 11%, в результаті чого пенсія підвищиться у 7 млн пенсіонерів.

"Також з травня встановлюємо доплату до пенсії 1,5 мільйонам пенсіонерів, яким виповнилося 80 і більше років. Це буде щомісячна надбавка в 500 гривень", - заявила Лазебна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Отакої Показати IP 23 Березня 2020 10:51
Та вони просто знущаються над нами.Країна абсурду.
дідо Показати IP 23 Березня 2020 10:53
компенсацію треба надавати тим ,хто платить податки, а бідні нічого не втрачають ,бо нічого немають. Знову совок .
Отакої Показати IP 23 Березня 2020 11:09
Які податки?З чого?Всі платять ПДВ в магазинах.Все.
? Показати IP 23 Березня 2020 11:58
Якщо держава дала субсидію, то тепер ще додасть до цієї суми. А якщо людина сидить без роботи (бо її в селах і смт просто немає) і без субсидії, то їй відповідно ніхто нічого не збирається допомагати? Країна ідіотів.
логіка до ? Показати IP 23 Березня 2020 12:56
Отримання людиною субсидії означає недостатній рівень доходів, тому першочергово надається допомога саме цій вестрві населення. Якщо ж субсидія не нарахована хоч у селі, хоч у смт, це означає, що у рівень доходів у людини достатній для самостійної оплати за житлово-комунальні послуги або вона не зареєстрована як безробітній громадянин. Простіше кажучи, їздить до Польщі.
Люди Показати IP 23 Березня 2020 15:37
Ви краще ціни не піднімайте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus