USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Карантин загрожує безробіттям 5 млн українців

2 Вересня 2020 21:04
Подовження карантину до кінця жовтня негативно позначиться на ринку праці. За підрахунками експертів, через падіння обсягів виробництва роботу можуть втратити від двох до п`яти мільйонів українців.

Такий прогноз експертів оприлюднив у середу, 2 вересня, 24 Канал.

Зростання безробіття очікують і в самому Кабміні. За макроекономічним прогнозом чиновників, до кінця року роботу може втратити кожен десятий працездатний українець.

Після першої хвилі в Україні налічується майже 500 тисяч безробітних. І це лише офіційні дані, справжні цифри в рази більші, стверджує Михайло Кухар, старший економіст Ukraine Economic Outlook.

«Ситуація зі зростанням безробіття – це взагалі найважчий наслідок коронавірусної кризи, які ми маємо сьогодні навіть в індустріальних країнах. Україну, як завжди, як це не дивно, врятувало те, що у нас більшість ринку перебуває в тіні, і ми не бачили реальних цифр зростання цього безробіття», – зазначив Кухар.

Нагадаємо, Кабмін продовжив карантинні обмеження до листопада, а також на місяць заборонив в’їзд іноземцям з країн червоної зони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus