USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Карантинні пости та 8 підозр: яка ситуація з COVID-19 на Волині

27 Березня 2020 12:41
На території Волинської області розгортають карантинні пости та наглядають за людьми, які контактували з хворими на коронавірус.

Про це йшлося 27 березня під час брифінгу щодо ситуації у Волинській області з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Відзначимо, що на Волині – два випадки захворювання на коронавірус, які підтвердили методом полімеразно-ланцюгової реакції. Це доросла жителька Луцького району та 7-річна дівчинка з Гірки Полонки. Усі особи, які контактували з хворими, самоізолювалися – за ними наглядають лікарі.

Окрім того, як йдеться на сторінці ОДА у фейсбуці, на сьогодні в області нараховується вісім осіб із підозрою на коронавірус.

Заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, що на території області встановлюють карантинні пости, аби убезпечити волинян. На кожному такому пості працюють лікар і поліція.

«Карантинні пости робляться для того, щоб контролювати людей, які в’їжджають в область, оскільки наша область – транзитна. Дуже багато людей їдуть до кордону і в зворотному напрямку», – сказала Тетяна Щербак і звернула увагу, що кожну особу, яка в'їжджає до країни, перевіряють на кордоні й просять підписати заяву про самоізоляцію.

Вона перепросила за незручності, однак наголосила, що це превентивні міри.

«Ми повинні зрозуміти, що наша безпека залежить лише від нас», – зазначила посадовиця.
Щербак додала, що у зв’язку з початком посівного сезону на рівні уряду дозволили працювати насіннєвим і іншим магазинам.

Керівник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк зазначив, що тільки від нас залежить, чи поширюватиметься вірус далі.

«Небезпека є, вона поруч із нами. Ми маємо про це пам’ятати і не забувати, що у будь-якому людному місці може поруч із нами знаходитися інфікована особа. 80% можуть перехворіти, навіть не відчувши того, що вони – хворі», – зазначив Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, на території всієї країни ввели надзвичайну ситуацію, а карантин продовжили ще на місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Андрій Показати IP 27 Березня 2020 13:00
Що роблять ці пости-нічого. Просто стоять поліцейські з одним медиком. Всі їдуть куди хочуть.
Лучанин Показати IP 27 Березня 2020 13:08
"80% можуть перехворіти, навіть не відчувши того, що вони – хворі" - то це і не називається хворобою. Ми є носіями багатьох вірусів і бактерій, при цьому зовнішніх ознак їх присутності нема. Виходить проблема в стані організму. Це як реакція на пилок: хтось взагалі не відчуває, а комусь біда...
Сусід Показати IP 27 Березня 2020 13:20
Просто влада не знає що робити в даній ситуації. От і виходять з ситуації як вміють. Думають, що якщо вірус побачить дядька з автоматом, то він (вірус, а не дядько) злякається і нікого заражати не буде. Взагалі. я дякую Богу що такий вірус з'явився. Перед ним рівні усі, що бомж, що президент. І не втечеш нікуди. Можливо це змусить нашу владу звернути увагу на українську медицину і задуматися про те у якому вона стані. Можливо нарешті перестануть говорити про реформи, а почнуть щось робити що б її врятувати.
Тітка до Сусід Показати IP 27 Березня 2020 13:45
Ви впевнені,що влада почне щось робити? Це не та влада!!!!.Дасть Бог закінчиться і влада візьметься за своє.Осінню вибори.Ось про що думає влада.
Ха Показати IP 27 Березня 2020 14:07
Люди включіть мозг в кінці кінців? Що ви рахуєте?? "Станом на сьогодні"? Це не стан на сьогодні це стан на 14 днів тому. Не забувайте інкубаційний період зарази!! Станом на сьогодні шо робиться це буде через 2 тижня, тильки тоді буде визначений стан саме сьогодняшній, це елементарна логіка!
ПП Показати IP 27 Березня 2020 14:27
А до цього влада що робила?Гонилася по телеефірах,піарилася та хизувалася собою,розповідала ні про що!?Поки Палиця не приїхав,не зібрав нараду,тоді почались якісь рухи.
123 Показати IP 27 Березня 2020 14:44
Вони на тих постах нікого не перевіряють сам проїжаю ті пости пару раз на день і ніяк вони не реагують....
додік Показати IP 27 Березня 2020 17:19
Де масове тестування? Он, на Львівщині вже запроваджують.
Петро до додік Показати IP 27 Березня 2020 20:25
Китайськими брехливими експрестестами? Вони тебе вилікують чи легше стане? Правду може показати тільки лабораторний тест, яких в нас обмаль. (привезли 250 тисяч експрестестів на всю Україну які брешуть) Зате засоби захисту продали. Проси тестування, може воно тобі допоможе з розумом..
12345 Показати IP 28 Березня 2020 20:52
У Голобах одні люди приїхали з Польщі і відсвяткували це у великій компанії у кафе, а увечері трьох забрала швидка. Це було кілька днів тому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus