USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Каталонія оголосить про незалежність «найближчими днями»

4 Жовтня 2017 08:45
Каталонія проголосить незалежність від Іспанії протягом найближчих днів. Про це заявив глава уряду автономії Карлес Пучдемон в інтерв’ю BBC.

За словами Пучдемона, уряд "почне діяти наприкінці цього тижня або на початку наступного".

Відповідаючи на питання про реакцію на можливу спробу Іспанії взяти контроль над урядом Каталонії, голова женералітату (уряду) заявив, що це було б помилкою, яка змінить все".

Пучдемон додав, що зараз його уряд не підтримує контактів з Мадридом і зазначив, що для ЄС було помилкою заявити, що референдум про незалежність Каталонії це внутрішнє питання Іспанії.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. За оприлюдненими в Барселоні даними, на референдумі понад 90 відсотків від бюлетенів, визнаних чинними, були віддані за незалежність Каталонії, майже 7,9% були проти.

Тим часом, у Каталонії, автономному регіоні на північному сході Іспанії, сотні тисяч людей повиходили на демонстрації на знак протесту проти насильства з боку підпорядкованої Мадридові поліції під час референдуму про незалежність регіону 1 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Історик Вася Показати IP 4 Жовтня 2017 09:10
Кінець світу наближається . Держави які століттями були одним цілим, в високотехнологічному столітті діляться на окремі князівства " дякуючи " пасивності свідомої дорослої частини населення . ...Окремі князьки типу ШВОНДЕРІВ, стають " великими " правителями ....
Анатоль_2 Показати IP 4 Жовтня 2017 09:26
Слава Каталонii!!!Героям слава!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus