USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Іспанія взяла під контроль фінанси Каталонії для блокування референдуму

20 Вересня 2017 11:24
Іспанія взяла на себе контроль над фінансами Каталонії, щоб запобігти використанню коштів для проведення референдуму про незалежність. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на AFP.

Мадрид вважає референдум незаконним і контроль над фінансами обмежує автономію регіону та ставить під сумнів виплату заробітної плати тисячам державних службовців.

"Це повна безвідповідальність, вони ведуть нас до адміністративного колапсу", - сказав віце-президент Каталонії Оріольд Хункерас, додавши, що подібний крок є "безпрецедентним".

Регіони Іспанії сплачують податки центральному уряду, після чого вони отримують квоти на охорону здоров'я, освіту та державну інфраструктуру.

Каталонія з населенням 7,5 мільйона людей отримує приблизно 1,5 мільярда євро на місяць з Мадрида на покриття основних послуг.

"Це означає, що відтепер (каталонські лідери) більше не мають своїх грошей", - сказала прес-секретар міністерства бюджету Іспанії.

Вони не матимуть права на будь-які "додаткові витрати", крім тих, що вже передбачені, додала вона.

Хункерас у свою чергу заявив, що заморожування рахунків є замаскованим способом припинення автономії Каталонії, а подібні рішення можна приймати лише після дебатів та голосування в сенаті, верхній палаті парламенту Іспанії.

Мадриду тепер необхідно оплата роботу приблизно 170 000 працівників каталонського регіонального уряду, а це буде непростим завданням.

Центральній владі Іспанії потрібна детальна інформація, така як інформація про банківський рахунок або кількість днів відпустці, щоб вони могли розрахувати суму для сплати кожному працівнику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus