USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Каталонський парламент проголосував за незалежність від Іспанії

27 Жовтня 2017 17:40
У Каталонії парламент сьогодні, 27 жовтня, проголосував за резолюцію, яка формально декларує незалежність від Іспанії.

За таке рішення проголосували 72 депутати, проти - 10, двоє утрималися, повідомляє УНІАН.

Голосування в парламенті Каталонії відбулося на наступний день після того, як глава регіону Карлес Пучдемон відмовився від проведення дострокових виборів - це була вимога Мадрида.

У слід за цим рішенням Сенат Іспанії 27 жовтня проголосував за активацію статті 155 Конституції країни, яка передбачає введення прямого управління в Каталонії.

За активацію статті 155 Конституції проголосували 214 депутатів. Проти висловилися 47 сенаторів, один утримався, інформує Європейська правда.

Активація статті 155 Конституції Іспанії дає урядові повноваження "вживати всіх заходів, необхідних для примусу" регіону у разі кризи.

В Іспанії статтю 155 застосовано вперше з 1978 року.

Раніше прем’єр Іспанії Маріано Рахой у своєму виступі в Сенаті Іспанії попросив сенаторів підтримати активацію статті 155 Конституції Іспанії, яка передбачає введення прямого управління в Каталонії.

Як повідомлялося, 1 жовтня у Каталонії відбувся референдум щодо відділення від Іспанії. Голова уряду Іспанії Мар’яно Рахой після завершення голосування в Каталонії виступив з екстреним зверненням, заявивши, що референдум не відбувся. Натомість заступник голови уряду Каталонії Оріол Жункерасзаявив, що каталонський парламент буде в односторонньому порядку приймати рішення про незалежність. Своєю чергою, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив про розпуск регіонального уряду Каталонії та нові вибори в регіоні. 21 жовтня жителі Каталонії, обурені рішенням прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя про розпуск їхнього уряду, вийшли на протести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Жовтня 2017 18:05
Я в шоці, браття! Шош то тепер в них буде? АТО чи шо? В них навіть ще і король є бо в інтернеті писали про короля Іспанії, я про такоє навіть не знав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus