USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Керівника Волинського краєзнавчого музею підозрюють у розтраті коштів

18 Квітня 2019 11:40
Тимчасового виконувача обов’язків директора Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка підозрюють у низці порушень, зокрема в розтраті більше півмільйона гривень державних коштів.

Про це йшлося 18 квітня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

Як нагадала заступник керуючого справами, начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності Мирослава Якимчук, щодо повторного призначення керівником музею Анатолія Силюка свого часу виникло багато суперечок.

Урешті на сесії облради депутати вирішили не продовжувати з ним контракт. Зараз Анатолій Силюк тимчасово виконує обов’язки директора.

Мирослава Якимчук розповіла, що було ініційовано провести перевірку діяльності установи, яку здійснила Держаудитслужба.

«За результатами проведеної ревізії було виявлено низку порушень, зокрема значні фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів», – наголосила Мирослава Якимчук.

Так, при капітальному ремонту приміщення № 2 Музею Волинської ікони, що на вулиці Ярощука, 16, у липні-грудні 2017 року проведено роботи, не передбачені затвердженою проектно-кошторисною документацією та договірною ціною. Оплата цих робіт призвела до незаконного використання 557 тисяч гривень.

Окрім того, перевірка встановила завищення обсягів і вартості ремонтних робіт, внаслідок чого незаконно використано 145 тисяч гривень.

Мирослава Якимчук зазначила, що висновки Держаудитслужби скерують правоохоронним органам, які мають відповідно відреагувати.

Депутат Вячеслав Рубльов зауважив, що свого часу профільні комісії здійснювали виїзні огляди об’єктів музею. Також він запропонував на наступне засідання запросити Анатолія Силюка, заслухати його та дати оцінку його діям, а потім відповідну інформацію направити правоохоронним органам.

Члени комісії підтримали його пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Клава Показати IP 18 Квітня 2019 12:03
за мільярдних розкрадань в державі - не смішили б курей..
Всезнайко до Клава Показати IP 18 Квітня 2019 14:11
700000 - це мало?
З. Михайловна Показати IP 21 Квітня 2019 10:23
Їх там ціла група пенсіонерів і пенсіонерок ... Готова усіх здати
Лучанин Показати IP 23 Квітня 2019 19:51
Силюк - крутий мужик. А от Якимчук - це рабиня на службі у корумпованих депутатиків, які розпродують наше міське майно. Напевне вже хочуть виселити музей кудись на окраїну? Вар'яти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus