USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Керівництво «Приватбанку»: що буде з грошима і хто очолить банк

19 Грудня 2016 07:00
Заступник голови правління "Приватбанку" Олег Гороховський заявляє, що з грошима на рахунках у фінустанові нічого не станеться. А IT директор Дмитро Дубілет зауважує, що Сюжет телеканалу "Інтер" став фінальним пострілом, який підштовхнув до прийняття рішення щодо націоналізації.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію "Приватбанку". Відтак, банк переходить у 100% власність держави.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІГОР ПАЛИЦЯ – ПРО НАЦІОНАЛІЗАЦІЮ «ПРИВАТБАНКУ»

Заступник голови правління "Приватбанку" Олег Гороховський на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що з коштами клієнтів в результаті націоналізації нічого не трапиться.

"З вашими грошима на поточних, депозитних, карткових рахунках фізичних і юридичних осіб, з вкладеннями в «Сервіс вигідних вкладень» нічого не станеться. Це було ключовою умовою переговорів про зміну власності. Банк буде працювати далі в стандартному режимі", - зазначив Гороховський.

Відтепер у банку з'явиться новий голова правління, екс-міністр фінансів Олександр Шлапак, який сформує нову команду топ-менеджерів.

"Стара команда готова і буде надавати їм всіляку підтримку. Впевнений, що Клієнти і Співробітники не відчують різницю в роботі банку", - акцентував Гороховський.
Натомість, Дмитро Дубілет переконує, що дезінформуючий сюжет телеканалу "Інтер" став фінальним пострілом, який підштовхнув до прийняття рішення щодо націоналізації "ПриватБанку".

"З тих пір, як почалася війна, наш банк пережив сім інформаційних атак. Будь-який інший банк не пережив би будь-яку з них. Але остання атака, яка розпочалася тиждень тому, була найважчою. Кожен день ми оновлювали рекорди за кількістю коштів, виданих паніки Клієнтам в банкоматах і відділеннях", - написав він.

За словами Дубілета контрольний інформаційний постріл в "ПриватБанк" зробив телеканал "Інтер".

"До речі, в суботу, коли паніка почала потроху спадати, контрольний постріл зробив "Інтер" у вечірньому випуску новин: "У понеділок ПриватБанк призупинить всі платежі! Втім, ми не отримали ні підтвердження, ні спростування цієї інформації від прес-служби банку". Думаю, для журналістів Інтера уготовано окреме місце в пеклі (від прес-служби пекла я спростування не отримав)", - написав він.

"Власне, рішення про добровільну і мирну передачу банку у володіння державі було прийнято рівно в той момент, коли ми зрозуміли, що цю інформаційну атаку ми можемо не пережити, і що під загрозою можуть опинитися наші клієнти", - підсумував він.
Попередньо щодо націоналізації висловився колишній міністр економіки Володимир Лановий. Він зауважив, що перехід банку у статус державного тільки погіршить менеджмент і зменшить конкуренцію на ринку.

"Думаю, що перехід у статус державного банку тільки погіршить менеджмент і якість послуг цього банку. Зменшиться і конкуренцію на ринку. Якщо держава буде володіти цим і ще декількома банками, то, фактично, банківська система буде одержавлена. Цього допускати не можна. Держава не може працювати у комерційній сфері, вона тільки завдає шкоди, вона діє не у відповідності з потребами ринку і суспільства. Це недобрий факт", - вважає експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Українець Показати IP 19 Грудня 2016 07:07
Обіцяю ніколи в житті не тримати гроші в Українських банках, дітям і внукам це заповім як і батько мені заповів. Це мишоловка для дурнів.
Анонім Показати IP 19 Грудня 2016 07:59
"З вашими грошима нічого не станеться. Це було ключовою умовою переговорів про зміну власності. " Ну ну... Порошенко з Гонтарєвою так і послухались..
АК 47 Показати IP 19 Грудня 2016 08:05
Бл.ть,*нагальнішоі *проблеми немае!!! Війна іде,народ добивають платьожками,ліси рубають кругом дурдом і бардак,мусора і ті шмаляють одне в одного,винних як завжди нема,а вони бл.ть банкі націоналізують. Х..ло сидить і руки потирае *всьо по плану! ще б голодомор 2017 замутить а там САМ НАРОД ненависную ПАРАШЕНКУ повесит на Майдане,там де Ющенька голубей випускал*
Глузд до АК 47 Показати IP 19 Грудня 2016 10:10
Ну ти як вчора народився. Це є головна, першочергова і найнагальніша проблема тих що керують. Залізти у владу, щоб зберегти і примножити нажите непосильною працею, а коли стілець хитається, примножувати у прискореному темпі. А розраховуватися за це примусити отой САМ НАРОД
Анонім Показати IP 19 Грудня 2016 08:10
А коли націоналізують "Рошен"?
Анонім до Анонім Показати IP 19 Грудня 2016 10:16
і посадять Барбариса?
тьфу на нього до Анонім Показати IP 19 Грудня 2016 10:17
Через пару років не виключено, тут така країна що усе можливо. Ото буде сміху. І залишиться в нього одна Липецька фабрика, він же закон там не порушує, податки зарплату платить. Ну ще віла в Іспанії і офшор в Панамі
Активіст Показати IP 19 Грудня 2016 09:06
От і відвернули людей від проблем корупційного скандалу з Онищенко. Які там проблеми в зРаді, коли кровні гроші пропадають. Відмінний відволікаючий маневр, тепер люди тиждень тільки про ПРІВЄТбанк будуть говорити, а там новорічні свята і життя продовжується.
хайнц Показати IP 19 Грудня 2016 09:39
Тепер Приват в обслуговуванні клієнтів буде таким же безтолковим і тормознутим як і Ощад(((
корінний лучанин Показати IP 19 Грудня 2016 09:49
Білорусь і Росія "совок"кричали "патріоти".ну-ну.
Анонім Показати IP 19 Грудня 2016 11:39
головне гасло комуняк і бандюганів - ОТОБРАТЬ И ПОДЕЛИТЬ. це ж так дермократично і по-еуропейськи ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus