USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Керуй грошима: у Луцьку стартував проєкт «Фінансова грамотність для школярів»

9 Лютого 2023 14:49
В обласному центрі Волині стартував проєкт з фінансової грамотності для школярів міської громади, завдяки якому учні шкіл навчаться правильно розпоряджатися коштами. Організатори – Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та Луцька міська рада.

Сьогодні у Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулося відкриття проєкту та навчальний тренінг з гри «Cash Flow» для вчителів, які, своєю чергою, передадуть отриманні знання учням.

Тренер гри «Cash Flow. Грошовий потік в Україні та життєвий капітал» Андрій Касянчук розповів, що ігрові тренінги допомагають розвивати фінансову грамотність, бізнес-мислення та навики перемовин. Гру придумав американський інвестор Роберт Кійосакі, на сьогоднішній день вона вже перекладена на українську мову та адаптована під український ринок. Якщо ж в грі «Монополія» є лише нерухомість, то в «Cash Flow», окрім нерухомості, є бізнес та біржа, тобто ключові інструменти.

«В ігровій формі ми вчимося інвестувати, починаючи з малих коштів, і доходимо до великих. Також вчимося вести домашню бухгалтерію. Сьогодні важливо вміти комунікувати і дітям, і дорослим, аби вести перемовини. Загалом же фінансова грамотність – це дуже легко. Про гроші можна говорити дуже просто», – зазначив Андрій Касянчук.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода заувжила, що проєкт триватиме декілька місяців, а сьогоднішній тренінг – це лише початок.

«Нам потрібно заохочувати та розвивати наших дітей у дусі найкращих світових практик освіти. Однієї з них є ігрифікація, з цим процесом ми вас і познайомимо під час цього тренінгу. Бажаю вам, щоб ці заняття дали щось нове, і ви змогли б отримані знання передати дітям, адже це найважливіше», – наголосила Катерина Шкльода.
Керівник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар подякував Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за спільні реалізовані проєкти, відзначивши, що сьогодні в освітян є можливість зустрічатися в неформальному середовищі, здобуваючи нові знання. Він наголосив, що педагоги завжди відкриті до нових проєктів, тому з радістю зголосилися освоїти нові знання з фінансової грамотності та передати їх дітям.
Своєю чергою, очільник департаменту молоді та спорту Володимир Захожий також наголосив на важливості фінансової освіти для дітей.

«Сьогодні у дітей забрали дитинство, тому наше завдання – компенсувати це. Кожен з вас вкладає душу в них, тому хочу, щоб досвід і знання, які ви отримаєте сьогодні, також передали дітям. А ці знання їм знадобляться у відбудові країни», – переконаний Володимир Захожий.
Після вітальних слів стартував перший тренінг у рамках проєкту фінансової грамотності.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 9 Лютого 2023 17:43
Було б добре як би у школах був такий урок як фінансова грамотність, результат був би набагато кращий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus