USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хліб для Карамельки: діти частували мешканців зоопарку. Фото

26 Січня 2018 17:19
Близько 15 дітям, які виховуються в прийомних сім’ях і дитячому будинку сімейного типу, влаштували знайомство з тваринами – діти не тільки довідалися безліч цікавого про життя мешканців луцького зоопарку, а й змогли їх погодувати.

Ознайомлювальна екскурсія звіринцем відбулася 26 січня.

Як розповіла керівниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, у Луцьку є один будинок сімейного типу та п’ять прийомних сімей, які виховують дітей-сиріт.

«Альтернатива цих дітей – або бути в інтернатних закладах, або виховуватися в сім’ях. Практика показує, що найкращим для дітей є саме виховання в родинах – це батьки, які, маючи чи не маючи власних дітей, взяли на виховання сиріт, якими опікуються, з якими разом проживають і ведуть побут, – зазначила Ліна Галан. – Перш за все, це наш маленький уїк-енд спілкування, тому що ми хочемо знати емоції дітей, ми хочемо знати, чим вони живуть, які в них є проблеми. І під час такої екскурсії це можна побачити найкраще. Це маленька турбота, увага з боку міської ради до цієї категорії дітей. Це також і соціальна робота, адже для того, щоби відчути емоційний стан дитини її потрібно вивести з некомфортного середовища. І це була ідея Ігоря Поліщука – більше дізнатися про цих діток, почути їхні проблеми та згуртуватися в дружній атмосфері».
Радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук, своєю чергою, зазначив, що сподівається на те, що діти дійсно з задоволенням і користю провели цей час.

«Такі акції, такі дні відпочинку, дні спілкування, звичайно, не замінять дітям батьків, але це дозвілля, це спілкування дітей між собою. І хочеться, щоби більше людей зголошувалися проводити такі акції, організовували для дітей відпочинок, таким чином впливаючи на процес їхнього виховання», – сказав Ігор Поліщук.
Окрім того, під час екскурсії для дітей провели інтерактивну гру «Мої емоції»: усі змогли намалювати смайлики своїх почуттів і прикріпити їх на металевому дереві-вказівнику.

Як наголосила Ліна Галан, це має психологічне значення, адже завдяки такому інтерактиву можна простежити емоційний стан дитини.
Директорка зоопарку Людмила Денисенко зауважила, що нікому не відмовляє в подібних ініціативах. «Ми завжди раді, коли до нас звертаються з такими пропозиціями. А екскурсії цікаві тим, що можна дізнатися набагато більше, ніж у випадку, коли ви прийшли й просто подивилися на тварин. Діток дуже цікавлять історії, їм дуже сподобалося те, що можна було погодувати тваринок», – поділилася директорка.

Вона наголосила, що, оскільки відвідувачам зазвичай заборонено годувати тварин, працівники зоопарку самі приготували харчі, якими діти змогли пригостити мешканців звіринцю.

«Діти мали можливість поспілкуватися з тваринами, вони отримали безліч позитивних емоцій. Також у тваринок можна навчитися того, як потрібно дружити. У нас, наприклад, є один вольєр, де разом проживають лама й олень. Думаю, цей гарний настрій залишиться з дітками й вони потім розповідатимуть про те, що тут побачили та які історії почули. Вони вже знають, що лева звати Нік, левицю – Даша, ламу – Карамелька, є тигри Тамерлан і Аїда, є верблюдиця Нара, яка пристосувалася до життя в пустелі, є двійко ведмежат, які сьогодні не спали й потішили малечу… Я думаю, що ці емоції залишаться з дітками й пробуджуватимуть у них бажання знову відвідувати зоопарк», – підкреслила Людмила Денисенко.
На завершення візиту кожен отримав у подарунок сувенір на згадку – магнітик-мішечок із травами.

Після екскурсії дітей почастували піцою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 28 Січня 2018 22:56
А нічо, шо годувати звірів відвідувачамии зоопарків сурово заборонено?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus