USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Хоча б інспектором!»: волинський ексмитник, якого затримали з $700 000, проситься боротися з контрабандою

23 Листопада 2021 15:52
Волинський митник Михайло Бурдейний, якого влітку затримали з $700 тисячами в багажнику, засвітився у скандальному листуванні з депутатом від «Слуги народу» Юрієм Здебським.

Зокрема в об’єктив журналістів потрапили повідомлення на телефоні Здебського, в яких дехто за підписом Бурдейний просить пробити посаду… «начальника з контрабанди на Волинській митниці», повідомляє телеканал «Аверс».

«Привіт, Юра, є інформація, що знімають начальника управління контрабанди Волинської митниці. Пробий цю посаду, будь ласка», – йдеться у повідомленні.

«Юра, виріши це питання. На крайняк просто простим інспектором хоча би. Для нього це ж взагалі проблем ніяких не буде», – пише прохач.

Зазначимо, що митник Михайло Бурдейний засвітився не в одному скандалі. Зокрема, саме він був начальником зміни, яка у 2019 році пропустила через кордон 1300 кілограмів бурштину. Контрабанду сонячного каміння перепинили польські митники. Попри величезний скандал, справу благополучно зам’яли та забули.

Але справжньої слави Бурдейний зажив, коли перевозив $700 тисяч і попався з цією касою поліції. Тоді пачки з грішми навіть були підписані, щоб кур’єр не переплутав, у яку структуру має піти та чи та сума.

Коли ж шум навколо цієї події трохи затих, виявилося, що карати за корупцію цього митника ніхто не збирається. А кошти нібито належать якомусь підприємцю. Подейкують, що арештовані $700 тисяч зараз намагаються повернути через суд.
Бурдейний вже довгий час перебуває у вимушеній відпустці за власний рахунок. Пішов з митниці ще до реформи.

Читати ще: Справа Бурдейного: куди поділася чорна каса Волинської митниці

«Михайло Бурдейний жодного дня не працював і нині не працює на Волинській митниці. Цей чоловік був старшим зміни на митному посту «Ягодин» в юридичній особі, яка називалася Волинська митниця Держмитслужби. Нині вона перебуває у стадії припинення діяльності. Остаточно ліквідаційні баланси мають бути здані Держмитслужбі приблизно десь до 18 грудня цього року. Волинська митниця – це нова установа, яку було створено лише у липні цього року в тих межах, у яких вона існує. Вона не має юридичної особи. В її штаті Михайло Бурдейний не представлений», – прокоментувала прессекретарка Волинської митниці Валентина Черниш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Кармелюк Показати IP 23 Листопада 2021 16:04
Він би навіть погодився працювати асенізатором, але аби тільки на митниці ! То вже кінчене покоління ! Як у Китаї, прив'язати до жерла пушки - і "Вогонь !".
Євробидло Показати IP 23 Листопада 2021 16:10
Та ну блін, таку підставу розіграти як два пальці об асфальт. Я зараз лєвий номер підпишу - "Бурдейний", і буду Сам Собі слати смс ки і палитися на камеру. Розіграш для другокласника. НЄ ВЄРЮ!!!!!!!!
Совкобидляра до Євробидло Показати IP 23 Листопада 2021 19:56
ага, ще й перед тим гроші підкинули. А чого ти себе так називаєш, бидло?
Євробидло до Совкобидляра Показати IP 24 Листопада 2021 10:51
Бо Я Євробидло! Я хитріший за вас всіх, і всіх вас мав в одному місці. І розмитнення ваші теж, я не збираюся розмитнювати свою БМВ 20 річну. І податки Я манав платити. І Я паркуюся де хочу, їжджу як хочу, доколупуюся до поліцейських якщо Мене зупиняють. Але як тільки Я перетинаю кордон з Польшею, Я стаю чемним і зразковим, їжджу по правилах ПДР, не плюю насіння на землю і т.д..
123 до Євробидло Показати IP 24 Листопада 2021 12:02
Самокритично. а я от навіть машини не маю
Анонім Показати IP 23 Листопада 2021 16:18
"прокоментувала прессекретарка". судячи по манері коментаря, ця пані дуже тримається за те , чим вона займається, оскільки слів не підбирала. далеко піде...
Анонім Показати IP 23 Листопада 2021 16:21
100% ))))))))))))))))))
Анонім Показати IP 24 Листопада 2021 00:12
Так от чим займаються наші депутати і як у нас відбуваються призначення на посади - аналогічно як у Європі і чому ми ще не в НАТО і не в ЄС ?
Анонім Показати IP 24 Листопада 2021 10:17
свій свого тяне. в цій країні нічого не міняється.
вася Показати IP 24 Листопада 2021 10:39
ця країна не має шансу на існування

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus