USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хоче в Кабмін: підозрюваний у розтраті гуманітарки і вивезенні чоловіків за кордон волинянин допомагає «боротися з олігархами»

7 Липня 2022 12:12
Скандал зі складами, на яких зберігали гуманітарну допомогу та товари з націоналізованих фур, частина яких зникла разом із вантажівками, прогримів на всю Україну ще два місяці тому.

Тоді з посади заступника голови Волинської ОДА звільнили Андрія Ярмольського. Однак його справи несподівано пішли вгору: він їздить на дорогих мотоциклах, відвідує конференції в Швейцарії та, схоже, придивляється собі кабінет у Кабміні, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, волинські митники націоналізували 23 фури на російських і білоруських номерах. Вантаж відправили на склад обласної військової адміністрації, однак він потрапив на приватні склади. Дорогою зникли номерні знаки, документи і самі фури.

Кілька складів належать батькові ексзаступника голови обласної військової адміністрації Андрія Ярмольського, який від початку війни курував потоки гуманітарної допомоги на Волині.

Читати ще: Конфісковані на Волині російські і білоруські фури відправляли на склад, яким користується Ярмольський

На складах виявили устаткування, сировину для виготовлення поліетиленової продукції, скляну тару, акумулятори для транспортних засобів, автомобільні шини і навіть ескалатор. Вилучений товар вартує мільйонів гривень.

Читати ще: Акумулятори та шини, конфісковані з російських фур на Волині, передали військовим. Фото

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Після звільнення Ярмольського один із посадовців військової адміністрації Валентин Сушик розповів, як чиновник за бюджетні гроші змушував купувати бронежилети у фірми, пов’язаної з самим Ярмольським. Ці бронежилети виявилися бракованими: прострілювалися кулями калібру 5.45.

Читати ще: Фірма від Ярмольського продала на Волинь сотні неякісних бронежилетів. СБУ почала слідство

Прокуратура, своєю чергою, оголосила підозру Ярмольському у сприянні в незаконному переміщенні військовозобов’язаних за кордон.

Однак на лаві підсудних Ярмольський так і не опинився.
Натомість він хизується фото біля дорогих мотоциклів Ducati Diavel 1260 S. Вартість одного – понад мільйон гривень.

Також Ярмольський, попри оголошену підозру, якимось чином виїхав до Швейцарії, де відвідав міжнародну конференцію в Лугано з питань відновлення України.

ЗМІ пишуть, що Ярмольському придивляються місце в Кабміні, і зазначають, що він нібито допомагає секретарю РНБО Олексію Данілову боротися з олігархами.

І поки Андрій Ярмольський відбілює репутацію і без проблем підкорює нові кар’єрні вершини, журналісти поцікавилися, як тривають розслідування, про які раніше так гучно заявляли правоохоронці.

Як стало відомо журналістам із власних джерел, кримінальні провадження за цими справами відкриті, але ніхто не поспішає їх розслідувати. Можливо, навмисне затягують час, аби згодом закрити їх через завершення термінів давності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 7 Липня 2022 12:24
ото то самі більші злодії сидять у високих кабінетах.
! Показати IP 7 Липня 2022 12:57
Перехоче, допоможемо!
янеробот Показати IP 7 Липня 2022 13:22
коли вже хтось заспокоїть цього крадуна
Василь Показати IP 7 Липня 2022 14:01
І прокуратура начебто щось робить.і суди якісь є-а от постійно нам наголошують про корупцію.Можлива ця корупція роз"їла вже всю ОДА?? Залишилась тільки назва?
Іван Показати IP 7 Липня 2022 15:34
Нема в нас ані прокуратури ані сбу ані судів ані поліції а є в нас прогнила до кісток шайка злодіїв и бариг ці люди їхні діти і внуки не поміняються хіба поздихають щоб так з ними стало
Хвощ Показати IP 7 Липня 2022 16:57
Добри вечір. Це Україна.
Хвоя Показати IP 7 Липня 2022 18:50
А ми думали, що ми вже кандидати в євроспільноту!
юрій миколайович Показати IP 7 Липня 2022 20:56
Не буде в країні толку поки таких виродків не будуть розстрілювали і законодавчо прийняти слідство суд і вирок за 24 год .Війна йде а воно все не нажереця.
007 Показати IP 8 Липня 2022 00:24
Волонтери збирають гроші по копійці , дітки малі продають іграшки , вишні , відмовляються від грошей подарованих на день народження , люди роблять усіляких благодійні ярмарки , ітд , все це щоб допомогти , хоть чимось ЗСУ . А те падло все не нажереться ніяк , і такі не до люди керують областю . Яке все гниле від вищого керівництва до , прокурорів , суддів . Шкода Сашка білого не має на них , щоб за галстука по смикав добре , щоб аж щоки за трусилися ! Розстріляти мародера мало !!! Не видаляйте коментар .
Dmytro Показати IP 8 Липня 2022 01:14
За короля в підгайцях забули. Чоловік спекулював на броніках та іншій військовій продукції під час нападу, СБУ накрило за гуманітарку і тут бац-найняв адвокатика дорогого, всі сторінки в соц мережах повидаляв і тепер історія - що він просто їх продавав офіційно практично. З посади пішов заднім числом (хоч не дивно, що це Підгайці), так ще й взяти ту посаду, на якій він був - це заслуга тестя, який йому її передав. Зараз роз'їжджає цей чувак на джипику як нічого не бувало, а адвокатик прикриває дупцю ще й у соцмережах. Просто бридко...
Клава Показати IP 8 Липня 2022 04:33
не здивуюсь, якщо Олег Татаров очолить відбудову зруйнованого..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus