USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Конфісковані на Волині російські і білоруські фури відправляли на склад, яким користується Ярмольський

12 Квітня 2022 17:21
23 білоруські та три російські вантажівки, які націоналізували на Волині в березні цього року, відправили не на склад Волинської військової адміністрації, як це передбачено наказом, а на приватний склад, яким, за попередньою інформацією, користується батько ексзаступника голови ОДА Андрія Ярмольського Ігор. На цій же території знаходиться і митний пост «Луцьк». Сьогодні ці товари описують та забирають. Проте ні обліку вантажу, ні частини машин немає – Андрій Ярмольський не залишив цієї інформації.

Нагадаємо, в середині березня на волинському кордоні націоналізували 23 білоруські та три російські фури відповідно до ухваленого Верховною Радою України закону про націоналізацію майна та грошей країни-агресора. Вантажівки заїхали в Україну до 24 лютого й до того часу перебували в зоні митного контролю.

Товари, які перевозили вантажівки, облікують і перемістять на склади, визначені відповідним наказом голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка, розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини заступниця голови облдержадміністрації Мирослава Якимчук, яка очолює Координаційний центр при військовій адміністрації. Вантаж, який вилучили з фур, найрізноманітніший, здебільшого він їхав на Росію та Білорусь. Приміром, декілька тисяч порожніх скляних банок, які можна використати для виготовлення тушонки нашим захисникам.
Більше 10 тонн кабелю, сотні автомобільних покришок, акумуляторів, матеріалів для ремонту.
Є навіть цілий ескалатор, який мав їхати в Курськ. Все це сьогодні обліковують, вантажать та везуть на склад військової адміністрації.
Але чому, попри чіткий наказ, фури приїхали не на склад адміністрації, а на приватний склад, яким користується Ігор Ярмольський – скандальний екс-голова Маяківської сільської ради, батько Андрія Ярмольського – досі невідомо. Керував процесом, зі слів присутніх, товариш Ярмольського, юрист Едуард Греков. За попередньою інформацією, 17 фур нині перебувають у прикордонників, а от де решта – з’ясовують.

Читати ще: Плити з луцького «складу Ярмольського» виявились непридатними для бронежилетів

Мирослава Якимчук, призначена після звільнення Ярмольського, тепер з’ясовує, звідки і які вантажі приходили та де зникла решта. Адже жодного обліку Ярмольський не залишив. З її слів, транспортні засоби заїжджали вночі, з них зняли номерні знаки, тож ідентифікувати їх неможливо.

«Зараз ми будемо з’ясовувати, яким чином транспортні засоби сюди заїжджали і чому. Тому що наказу голови ОВА везти їх сюди немає, цей склад не визначений таким, який би приймав гуманітарну допомогу чи вилучений товар. Ці всі обставини з’ясовуються. Думаю, правоохоронні органи дадуть оцінку таким діям.

Зараз за участі волонтерів, яким я дуже дякую, членів Координаційного центру, членів робочої групи, все це буде перевозитися на склад, визначений наказом ОВА, буде ставитися на облік, проводитися інвентаризація, щоб визначити, чи все вилучене майно з цих фур перебуває тут. Ми будемо пробувати дізнатися, чи це все, що було. Бо, згідно з інформацією, вони були відкриті на митниці», – зазначає вона.
Та додає, що Андрій Ярмольський керував Координаційним центром, через який йшли всі гуманітарні вантажі. Також з ним працювали люди, які не мали жодного стосунку до військової адміністрації, не є працівниками, але за дорученням Ярмольського тут працювали.

Зазначимо, на одній території з приватним складом діє і митний пост «Луцьк». Один з його працівників пригадує: намагався з’ясувати, що це за фури і чому їх тут розмістили, але щойно почав вникати в суть справи, йому просто на роботі в присутності працівника СБУ вручили повістку в армію.

«Приїхали фури сюди на термінал. Вони були вилучені на «Ягодині» і мали приїхали зовсім в інше місце – у логістичний центр на вулиці Індустріальній. Приїхали в ніч з 7 на 8 квітня, 9-го шукали власників, а 10-го я отримав повістку в армію і пішов на комісію. Дати команду на розміщення транспортних засобів в зоні митного контролю я не мав права, таку команду мав дати або начальник поста, або начальник митниці. Письмового звернення ніякого не було, ми шукали власників. Там якийсь Едік Греков підкеровував. Я пішов на комісію і не знаю, куди вони пішли, як вони виїхали, куди їх, я не знаю», – каже чоловік, стосовно якого нині триває службова перевірка щодо можливого порушення розміщення транспортних засобів та товару в зоні митного контролю.

«Я не маю права давати дозвіл на розміщення. Я їх не розміщав. Вони заїхали, а потім мені прийшла повістка. І здогадуюсь чому зараз – бо всі знали мою принципову позицію за цими питаннями. Прийшли мені в кабінет, під підпис», – розповів він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Вася Показати IP 12 Квітня 2022 19:09
А де поділися ті хто направляв фури на склад бабло віришує все
Віктор Показати IP 12 Квітня 2022 19:09
Цю справу на контроль Києва !Криси мають відповідати по законам військового стану!!!
Луч до Віктор Показати IP 13 Квітня 2022 15:36
Да я теж це чув , сам призент особисто))) що ти купиш поділись
Слідчий Показати IP 12 Квітня 2022 19:32
Не знаю як і коментувати,надіюсь наші органи влади знають що роблять?
Слідчий Показати IP 12 Квітня 2022 19:38
Не знаю як це коментувати,думаю відповідні органи звернуть на це увагу?
всезнайко Показати IP 12 Квітня 2022 20:13
хтось нагріє руки
Слідчий Показати IP 12 Квітня 2022 21:56
Коли переможемо потрібно щось робити з судовою та митними службами і з органами безпеки ,як глянеш на чому вони їздять авто по 30к Америки,на зарплату на купували або теща подарувала ,на днях пройшов біля їхньої службової парковки.
Бодька Показати IP 12 Квітня 2022 22:00
Де склади в криси зявилися?
Вася Показати IP 12 Квітня 2022 22:16
Мутили і будуть мутити. Бо усі мохнаті в долі. За таке валити їх треба. Бидло таке тільки і рветься до влади. Кінця з такими небуде в нашій країні.
Україна Показати IP 13 Квітня 2022 07:37
Ще одна Чмоня росте!
Андрій Показати IP 13 Квітня 2022 08:03
Судити або розстрілювати причетних--інакше нашу націю не змінити.Це ж на війні якраз добре гроші мутити
Ляля Показати IP 13 Квітня 2022 09:46
Весь цивілізований світ допомагає Україні, а свої ще й мутять, наживаються на війні(( Сволота, завжди їм всього мало...На справедливе правосуддя навіть не сподіваюсь, бо в нас ця система гнила й корумпована.
Вал Показати IP 13 Квітня 2022 22:56
Ярмольських на пляшку
Євгенія Показати IP 17 Квітня 2022 20:17
Це страшні речі, але до війни робилися тут іще в 10 разів страшніші.
Євген Показати IP 26 Квітня 2022 18:04
По автомобілях одна ситуація щодо конфіскації. А товар у фурах може бути українських чи іноземних компаній. Це ж не важко з'ясувати. Усі документи були подані на митницю. Якщо це товар якоїсь польської компанії то перед поляками стидно буде. Вони і так дуже сильно допомагають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus