USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Холод і сніг в Бразилії: під загрозою опинились кава, апельсини і цукрова тростина

30 Липня 2021 16:11
Полярна повітряна маса принесла в Бразилію незвично холодну погоду, подекуди зі снігом. Низькі температури вже призвели до зростання світових цін на каву і цукор, але синоптики попередили, що п’ятниця, 30 липня, стане найхолоднішим днем у році, пише Reuters.

Полярна повітряна маса просунулася ближче до сільськогосподарського центру країни, погрожуючи посівам кави, кукурудзи, цукрової тростини і апельсинів.

«З посиленням полярних повітряних мас в більшості сільськогосподарських регіонів південного центру Бразилії стає ще холодніше, – сказав Марко Антоніо Сантос, партнера консалтингової фірми Rural Clima. – Таким чином, ймовірність заморозків в регіонах, де вирощують каву, цукрову тростину і апельсин, різко зросла».

В середу сніг і холодний дощ накрили найпівденніший штат Бразилії. Сьогодні полярна повітряна маса повинна переміститися до Сан-Паулу і Мінас-Жерайс, найбільших виробників цукру, цитрусових і кави.

Екстремальні погодні умови викликали побоювання на світових ринках у зв'язку зі слабким урожаєм в Бразилії, яка є великим експортером сільськогосподарської продукції.

Ф'ючерси на цукор-сирець на ICE досягли п'ятимісячного максимуму в четвер. Федерація сільського господарства FAESP в Сан-Паулу заявила, що минулого тижня заморозки вже торкнулися від 15% до 30% врожаю тростини, що, ймовірно, призведе до зниження виробництва.

Нагадаємо: на початку цього тижня ціни на каву сорту арабіка досягли майже семирічного максимуму, оскільки незвичні холоди вплинули на урожай в Бразилії, найбільшому світовому виробнику, і компанії готові перекласти вищі витрати на споживачів.

За попередніми оцінками уряду Бразилії, одні тільки морози минулого тижня торкнулися від 150 000 до 200 000 гектарів, що становить близько 11% від загальної площі посівів арабіки в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus