USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Хорватія послабила коронавірусні обмеження перед туристичним сезоном

28 Травня 2021 13:34
Уряд Хорватії з 28 травня послабив коронавірусні обмеження, в тому числі дозволив ресторанам приймати відвідувачів у закритих приміщеннях і скасував заборону на продаж алкоголю вночі.

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на Балканський оглядач.

Відповідно до нових правил, на публічних заходах і зібраннях дозволяється до 100 осіб, скасована заборона на приватні зібрання та церемонії. Громадські заходи та збори можуть тривати до 23:00 замість 22:00.

Обмеження в 100 осіб не застосовується до релігійних церемоній, але має бути забезпечено мінімум 4 квадратних метри на людину.

Закладам громадського харчування, які подають гарячі та холодні страви, дозволено обслуговувати гостей у приміщеннях, а не лише на терасах. Кафе та заклади, де подають лише напої, можуть працювати лише на відкритому просторі. Також скасовано заборону продажу алкогольних напоїв з 23:00 до 6:00.

Дозволено відновити роботу танцювальних шкіл, проведення майстер-класів, дитячих ігрових кімнат та надання розважальних послуг у приміщеннях.

Скасовано обмеження максимальної кількості осіб в громадському транспорті, зобов’язання щодо використання масок залишається.

Дозволено роботу виставково-ярмаркових заходів на відкритих просторах з дотриманням протиепідемічних заходів, у тому числі маскового режиму.

Нагадаємо, що згідно з рішенням штабу цивільного захисту Республіки Хорватія, особи, які подорожують до Хорватії з туристичною метою, мають право на в’їзд до країни за наявності документального підтвердження про сплату готелю/апартаментів/кемпів/приватних садиб/найму яхти, або підтвердження про власність житла, чи яхти у Хорватії.

Крім документального підтвердження туристичної мети в’їзду в Хорватію, необхідно мати один з документів: негативний ПЛР-тест або швидкий тест на антиген, зроблений не пізніше 48 годин до перетину кордону, сертифікат про щеплення, який підтверджує вакцинацію особи від Covid-19, яка була щеплена другою дозою вакцини не пізніше 14 днів від моменту в’їзду в Хорватію або підтвердження, що особа одужала від COVID-19 протягом останніх 180 днів.

Діти до 7 років звільняються від обов’язку тестування, якщо подорожують з батьками/опікунами, які мають зазначені вище документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus