USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Хто підкидає тварин до Луцького зоопарку?

27 Жовтня 2020 13:57
У Луцькому зоопарку вже звикли, що сюди приносять птахів – лелек, сичів та інших пернатих. Проте часто під воротами звіринцю лишають маленьких цуценят і кошенят, хоча комунальне підприємство «Луцький зоопарк» не є притулком для домашніх улюбленців, яких люди лишають напризволяще, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Чотири маленькі кицьки, яким нині близько трьох місяців, минулими вихідними опинилися під парканом зоопарку. Їм пощастило, що небайдужі люди побачили їх раніше, ніж місцеві собаки, й віднесли у звіринець.

«Зараз шукаємо їм відповідальні руки з відстеженням їхньої подальшої долі, – каже директорка КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко. – Видно, що вони орієнтовані на людину, абсолютно не бояться, знають, що таке руки людські – коли їх гладити, вони самі зразу підставляють мордочки, дуже муркотливі і вдячні, що не мокнуть зараз, а мають, можливо, невеличкий, але прихисток».

Усього в зоопарку нині – 9 кошенят на прилаштування. Є і 18 дорослих котів та кішечок, які мешкають на території звіринцю – більшість із них теж свого часу підкинули сюди під паркан. Є в зоопарку й 16 собак.

Очільниця комунального підприємства «Луцький зоопарк» наголошує: власники тварин мають бути відповідальними і дбати про стерилізацію домашніх улюбленців, а не лишати потім дитинчат під парканом звіринцю. Бо в зоопарку не передбачено тримати багато котів і собак, це – не притулок. Просто працівники підприємства не можуть пройти повз беззахисних створінь, яких лишають напризволяще.

«Є тварини і птахи дикі, якими ми напряму маємо опікуватися: це лелеки, лебеді, сови, пугачі, яструби, яких теж зносять чималими кількостями до зоопарку. Працюючи з тваринами, ми не можемо бути осторонь такої проблеми, але нам, напевно, вже справді штат треба виділяти для підкинутих тварин, бо основні працівники зоопарку свій обід чи додатковий час, який вони потратили б на підопічних – хижаків чи приматів – витрачають на таких-от кошенят», – каже Людмила Денисенко.

Відвідувачі зоопарку погоджуються: домашні тварини не мають жити на вулиці, але й зоопарк не зовсім підходяще для них місце.

Тож власникам чотирилапих улюбленців не варто забувати про відповідальність і стерилізацію кішки чи собаки. А якщо вам потрібне муркотливе щастя – зверніться в Луцький зоопарк і подаруйте малечі домівку та турботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гигиги Показати IP 27 Жовтня 2020 15:41
Який тулупчик гарний в пані!
Лучанин до Гигиги Показати IP 27 Жовтня 2020 16:08
Як кажуть: "Сказав, як в воду перднув"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus