USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

«Хто замовив Гандзюк?»: під час візиту Порошенка до Харкова активістам розірвали плакат

15 Лютого 2019 13:14
У Харкові після реконструкції знову запрацювала обласна філармонія. На церемонію відкриття 14 лютого приїхав й Петро Порошенко. Місцеві активісти прийшли до будівлі, щоб нагадати президентові про смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Однак організаторам акції завадили й порвали їх плакати, про це на своїй Facebook-сторінці розповів активіст Володимир Рисенко, пише канал24.

«Спробували запитати Петра Олексійовича, хто замовив Катю Гандзюк. Отримали порваний плакат як чесну відповідь», – зазначив він.

Коли під’їжджав кортеж декілька харків’ян вишикувалися вздовж вулиці, але звідти їх відтіснила поліція. Містяни також тримали плакати й з закресленими прізвищами Гордєєва та Рищука.

Активісти спробували ще раз розгорнути плакат, проте до них підійшов невідомий чоловік й просто розірвав плакат.
11 лютого Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. За словами генпрокурора, на даний час слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера. Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто умисного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер обвинувачується також за ст. 258 ККУ "Теракт", цей злочин підслідний СБУ. Також 13 лютого на засіданні суду Мангер заявив, що Гандзюк співпрацювала з СБУ, і зокрема, з генералом Доценком, який, як стверджує підозрюваний, «створив на території області декілька кримінальних угруповань, які займалися вирубкою лісу, рекетом та вимаганням». «Це стало причиною конфлікту між СБУ та поліцією на Херсонщині. Я вважаю, що Доценко організував напад на Гандзюк з метою дискредитації поліції. Але після того, як результатом нападу стали дуже тяжкі наслідки, відбулося фізичне знищення Катерини і використання цієї трагедії у політичних цілях», - зазначив Мангер.

Шевченківський суд Києва ухвалив рішення, згідно з яким голову Херсонської облради Владислава Мангера взято під варту на 17 днів із правом внесення застави у сумі 2 мільйони 497 тисяч 300 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пенсіонери Показати IP 17 Лютого 2019 22:11
а коли зек луценко притягне до відповідальності крадія пенсій петра порошенка за незаконне збагачення???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus