USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Хто у супермаркеті головний?

23 Листопада 2012 15:05
Мабуть, кожному хоч раз у житті доводилося потрапляти у поле зору охоронців супермаркетів. І при сигналі «охоронної рамки» ставало моторошно та незручно. Своїми спогадами про спілкування зі стражами «магазинного» порядку поділився в одному з номерів газети «Волинь-Нова» Василь Нагорний.

Так, під час чергового походу до супермаркета, чоловік потрапив у неприємну ситуацію. Після того, як він розрахувався за придбаний товар та почав рухатись до виходу, пройшовши через рамку, вона задзвеніла. Його відразу ж оточили охоронці торгового закладу з вимогою показати чек. Однак, покупець відмовився це зробити, пояснивши, що не має на це бажання. Тоді працівники магазину викликали підмогу. Кремезний чоловік, який прийшов з'ясувати ситуацію, відповів: «Парєнь, ти нє прав». Прохання представитись, той проігнорував. Коли Василь Нагорний поцікавився чи вважають охоронці його злодієм ті відповіли, що ні, однак змушені його обшукати, в іншому ж випадку вони будуть змушені викликати міліцію. Насправді ж причиною сигналу рамки стала куплена чоловіком ковбаса. Після того, як охоронці все побачили її у кульку відразу ж заспокоїлися і залишили чоловіка у спокої.

Виявляється, що на м'ясний продукт начепили магнітну наліпку, яка, напевно, і спровокувала сигнал. Зазвичай подібні «датчики» чіпляють на дорогі товари. Але, на думку, автора, у цьому супермаркеті часто крадуть ковбасу, тому таку «сигналізацію» почали вішати і на цей товар. Мовляв, касири не встигають або забувають її розмагнітити, тому, ймовірно, рамка і зреагувала.

Тож, аби уникнути неприємностей та непорозумінь автор статті радить відвідувачам торгових закладів дотримуватися таких правил: по-перше, не варто боятися «рамок безпеки», ці ревізійні пристрої можна навіть обходити. Адже охорона ні за яких обставин не може проводити особистий обшук. По-друге, сплативши кошти за товар, покупець автоматично укладає з магазином договір купівлі-продажу, у якому товарні чеки фактично виконують функцію примірників договорів. Часто охорона закладу просить показати чек, мовляв, хочуть перевірити роботу касира. Однак,у кожному касовому апараті є аналогічний чек, а на відеокамеру зафіксовано перелік товарів, які купують в магазині, тому можна вимагати аби перевіряли саме працівника, а не клієнта супермаркета. По-третє, якщо ж справа дійшла до того, що клієнта ведуть до спецприміщення, необхідно здіймати галас та викликати міліцію. А до її приїзду треба переконатися у тому, що усі кишені на одязі та сумці закриті, в іншому випадку – туди можна буде підкинути якийсь товар. Якщо ж тривога виявилася марною і у покупця нічого не знайшли і це зафіксували у відповідному документі, то варто найняти хорошого адвоката, адже, як стверджує автор, компенсація за моральні збитки – гарантована.

І наостанок Василь Нагорний наголошує, якщо клієнт супермаркета не навмисно пошкодив товар, то не варто поспішати платити за нього. Адже відповідно до статті 323 Цивільного кодексу України ризик випадкового знищення та пошкодження (псування) майна несе його власник, якщо інше не встановлено договором або законом. Однак, цим правом не можна зловживати, бо псування товару у стані алкогольного сп'яніння, при неадекватній поведінці, вживанні нецензурних слів зменшать усі шанси вийти сухим із води.

Насамкінець чоловік закликає читачів пам’ятати про те, що, охоронець перебуває на роботі по 12 годин на добу. Тому коли його прохання звучить коректно та ввічливо, треба піти йому назустріч.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
покупець Показати IP 23 Листопада 2012 15:50
Ці правила треба наклеїти на лобах охоронців маркетів!
тамтамовець потенційний до покупець Показати IP 24 Листопада 2012 21:04
То точно!!!
Чеширский Кот Показати IP 23 Листопада 2012 18:00
Всегда посылаю "типа охрану" на фиг. Во-первых - они не охранники, даже если бы они ими и были - все равно на фиг. Во-вторых - у них нет никаких прав на проверку и личный досмотр, если они не охрана, как там по новому закону надо еще разбираться. В-третьих - как тут было уже написано, право собственности на товар переходит к покупателю в момент оплаты. И после этого я не обязан никому ничего показывать и рассказывать.
adams Показати IP 23 Листопада 2012 18:44
охоронець перебуває на роботі по 12 годин на добу. А як же трудовий кодекс і 8 годинний робочий день?
Настя Показати IP 24 Листопада 2012 20:16
скоро ще "караванити" будуть. в охороні в основному тупе бидло і п/янюги...
OrestN Показати IP 24 Листопада 2012 21:48
Куди не кинь - одні пройдисвіти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus