USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українці зможуть знімати готівку на касах супермаркетів

23 Січня 2019 17:02
Навесні цього року в Україні запустять сервіс зняття готівки з банківської картки у супермаркеті.

Про це повідомили в ефірі "Сніданку 1+1«.

«Послуга має запрацювати у найбільших торговельних мережах країни. Зняти кошти можна буде під час покупки товару на касі. Декілька вітчизняних банків разом із платіжними системами вже її тестують, але вартість послуги поки не називають», – розповіли у студії.

Зазначається, що аналогічний сервіс зараз працює у США, Туреччині та європейських країнах.

«Є шанси, що цей сервіс запрацює до літа, оскільки низка банків спільно з MasterCard уже тестують цю систему. Якщо точніше, то все має вирішитися за 90 днів», – розповів директор Української міжбанківської Асоціації членів платіжних систем ЕМА Олександр Карпов.

Підтверджують цю інформацію й інші експерти. Вони додають: у проекту є цілком певні бенефіціари.

«Спочатку ініціатива виходила від банку «Схід», власником якого є ЗАТ «Фоззі». Вони разом з MasterCard і Visa лобіюють цей проект – щоб через торговельні мережі можна було видавати готівку. Поки що йдеться про те, щоб переводити відносно невеликі суми, не більше 5 тисяч гривень», – розповів аналітик фінансових ринків Василь Невмержицький.

Сервіс стане особливо корисним для мешканців сільських і віддалених регіонів, адже часто-густо до банкомату їм доводиться крокувати не один кілометр. Щоправда, отримати готівку за допомогою нового сервісу можна буде далеко не в кожному магазині – торгова точка має бути устакована відповідним обладнанням.

«Послуга дуже затребувана, вона дасть змогу владнати проблему недостатнього розвитку інфраструктури там, де, наприклад, немає банкомату, але є термінал як прийому, так і видачі. Передбачається, що видача грошей відбуватиметься паралельно з продажем будь-якого товару. Для торговців – плюс у залученні нових клієнтів і в економії витрат на інкасацію. Для споживача – зручність у тому, що не потрібно шукати банкомат. Гроші можна зняти, наприклад, на заправці. Ми розраховуємо, що сервіс запрацює вже у першому кварталі», – каже координатор Комітету з електронних платежів Європейської бізнес-асоціації Євген Веремейченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus