USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хвойний ель, пиво з чилі чи смородиною: що радять спробувати пивовари в Луцькому замку

27 Липня 2019 19:29
Темне бельгійське пиво, світлий індійський ель, пиво з полуницею, базиліком, цитрусовими чи смородиновим соком, освіжаючі сидри, запашні нефільтровані сорти крафтових пив або елі з нотками сосни та ялівцю – усе це можна спробувати під час дводенного IV фестивалю пива і м’яса, котрий стартував у стінах Луцького замку 27 липня.

Відзначимо, що до уваги відвідувачів, крім хмільних напоїв, пропонують грильовані страви, м’ясні наїдки, закуски, гарніри та навіть солодощі.

Загалом, аби вразити містян незвичними смаками, до Луцька з’їхалися 26 рестораторів із Волинської, Рівненської, Львівської, Київської, Черкаської та Одеської областей. Серед них – чимало пивоварів.

Інформаційне агентство Волинські Новини розпитало, що пропонують приїжджі майстри лучанам і гостям міста, а також дізналося, що варто неодмінно спробувати.

«Самі п’ємо й іншим рекомендуємо»

Аби представити дворічну крафтову сімейну броварню Hoppy Hog, з Одеси до Луцька приїхали Юлія та Віктор.
«Ми варимо на своєму для своїх, використовуємо тільки натуральні інгредієнти. Самі п’ємо й іншим рекомендуємо», – сказав Віктор.

Він пригадав, що пивоварити розпочали два роки тому випадково – син чоловіка подарував йому апарат для варіння пива на 50 літрів.

«Смачне пиво не так просто знайти, тому ми вирішили, що не будемо шукати, а спробуємо варити самі», – зазначив Віктор.
«Зараз ми пропонуємо чотири види елю: Panama, Summer, Belgian Wheat та Robin Good fellow. Якщо поринати у світ крафту, то ліпше з Panama – це потрійне хмеління з різними хмелями. Цей ель легкий, гіркуватий, саме те, що треба в літню спеку. Summer – це гастрономічне пиво з полуницею та базиліком, освіжаюче, несолодке. Далі Belgian Wheat, зварене за класичним бельгійським рецептом із додаванням коріандру і цедри грейпфрута та апельсина, що додає йому легку пікантну гіркоту з фруктовістю. І Robin Good fellow – це темний ель із розмарином і лимоном, рекомендую його до стейків, м'яса, шашликів. Також маємо з собою IndianPale Ale – гіркий вид пива, дуже ароматний, я його фанатка», – розповіла Юлія та додала, що люди з Hoppy Hog – божевільні фанати, які варять для себе і трішечки діляться з іншими.
14 світових нагород для правдивого пива

Мар’ян та Ірина приїхали зі Львова з пивоварні «Правда».
«Ми привезли безліч смаків, як легкі світлі пива, так і темні. Представляємо також сезонні різновиди, наприклад із смородиновим соком. Наше пиво правдиве – нефільтроване, непастеризоване. Часто можна почути, що на живе пиво термін придатності не може перевищувати, до прикладу, сім днів. Це неправда. Наше пиво, як зазначено на етикетці, має термін придатності рік часу. Це досягається виключно за рахунок того, що процес варіння повністю стерильний, тобто пиво, починаючи від забору солоду і до моменту потрапляння до рук споживача, повністю стерильно чисте. Саме тому пиво не скисає і не псується», – розказав Мар’ян.
Він зазначив, що жодна пивоварня на фестивалі пива і м’яса в Луцьку не пропонує пива, котре в підсумку здобуло 14 світових нагород.

Загалом львів’яни привезли до Луцька 40 ящиків пива.

Елі та пива від «Волинського броваря»

Із сімейного «Волинського броваря», що в Березному Рівненської області, уже не вперше на гастрономічні фестивалі до Луцького замку прибули Олександр та Олена.
«Ми привезли декілька сортів нашого пива. Пшеничний Weizen із ароматом коріандру, пряного чилі, цедри солодкого та гіркого апельсинів. Forest IPA – це ячмінний ель із хвоєю сосни, ялини та ягодами ялівцю. Vermont IPA та Oatmeal IPA – це два ячмінних елі з добавлянням вівсяних пластівців, цитрусовим або фруктовими ароматами. Ну і балтійський портер, який має присмак шоколаду, кави», – зауважив Олександр.
Натомість Олена додала, що «Волинський бровар» охоче долучається до проведення різноманітних гастрономічних фестивалів у багатьох містах України. Також пива та елі броварні можна придбати в пабах.
Текст і фото: Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 27 Липня 2019 19:44
Непогано, добре, що у луцькому замку проводять такі фести, завтра обов`язково завітаємо!
Тор Показати IP 27 Липня 2019 19:55
Так це ж спиртне власного приготування. А самогон теж є???
Волиняка Показати IP 28 Липня 2019 01:37
Націнка відбиває йти на фестиваль.
валя Показати IP 28 Липня 2019 06:02
Тільки ціни високі.В Німеччині на подібних заходах ціни навпаки нижчі,ніж в повсякденному продажу. Це ж реклама поодукту. А деруть в три шкури.
Бритва какама Показати IP 29 Липня 2019 14:21
З такими цінами і недивно що людей нема!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus