USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кібератака на Україну: у Москві відповіли на звинувачення

21 Лютого 2018 15:15
Великобританія, звинувачуючи Російську Федерацію у здійсненні кібератак на інфраструктуру України, «не наводить ніяких конкретних фактів».

Про це повідомили у МЗС Росії, передають «РИА Новости».

«За сформованою на Заході традицією, ніяких конкретних фактів Лондон не наводить, обмежуючись уже набридлими голослівними заявами та натяками в дусі того, що «всім і так все зрозуміло», – розповіли в МЗС РФ.

Також у відомстві наголосили, що у них складається враження, що таке нагнітання ситуації «пов'язане з необхідністю виправдати прийняття урядами західних країн законів, спрямованих на посилення контролю за своїми громадянами або обмеження їх фундаментальних прав і свобод».

Як відомо, раніше заступник міністра закордонних справ Великобританії Тарік Ахмад офіційно звинуватив російську владу у застосуванні кібератаки з використанням вірусу-здирника Petya, який атакував комп'ютери в Україні та ряді інших країн у червні 2017 року. Крім того, в організації хакерської атаки з використанням вірусу NotPetya Росію звинуватили США та Австралія.

Нагадаємо, 27 червня Україну сколихнула масштабна хакерська атака інтернет-вірусу Petya.A, від якої постраждало чимало державних та приватних установ. Крім того, вірус вразив системи компаній і держустанов одразу в декількох країнах світу, загалом США, Європі і самій Росії. Загалом він зачепив 64 країни і завдав збитків на мільярди доларів.

Вірус Petya – це сімейство шкідливих програм, що вражає комп'ютери під управлінням сімейства ОС Microsoft Windows. Petya шифрує файли на жорсткому диску комп'ютера-жертви, а також перезаписує і шифрує дані, необхідні для завантаження операційної системи. Як наслідок, усі файли, що зберігаються на комп'ютері, стають недоступними. Потім програма вимагає грошовий викуп у біткойнах за розшифровку і відновлення доступу до файлів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus