USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кількість загиблих через велику чергу на Еверест збільшилася до 11

28 Травня 2019 08:15
Кількість альпіністів, які загинули після підкорення Евересту, у цьому сезоні зросла до 11. Останнім помер 62-річний американець Крістофер Джон Куліш, підкоривши найвищу вершину світу з непальського боку.

Про це пише ТСН з посиланням на CNN.

Куліш мав гарне самопочуття і після підкорення Евересту благополучно досягнув табору, розташованого на висоті 7900 метрів, але увечері 27 травня раптово помер, повідомили у Департаменті туризму Непалу.

Також у понеділок в Австрії підтвердили смерть 64-річного Ернста Ландграфа, який також помер кілька днів тому після здійснення своєї мрії про підкорення Евересту.

Ще одним загиблим став британський альпініст Робін Хейнес Фішер. Перед сходженням на Джомолунгму він написав допис в Instagram, в якому попереджав про фатальну небезпеку затримок, викликаних великою чергою охочих підкорити найвищу вершину світу. Він вирішив здійснити сходження 25 травня замість 21-го, сподіваючись, що людей буде менше. Але у підсумку помер від висотної хвороби.

З 20 травня натовпи альпіністів застрягли в черзі на Еверест вище найвищого табору, розташованого на висоті 8000 метрів. Більшість людей може провести лише кілька хвилин на такій висоті без додаткових запасів кисню, і територія, де застрягають альпіністи, відома багатьом як "зона смерті".

Нагадаємо, у заторі на Еверест загинуло двоє альпіністів, але влада Непалу запевняє – смерті не пов'язані із чергою. Загалом від початку травня на Евересті загинуло щонайменше шестеро людей. Саме цього місяця там розпочинається весняний сезон.

Під час спроб піднятися на гору Еверест, висота якої становить 8848,43 метра, починаючи від 1922 року, загинуло близько 300 альпіністів. Тіла більшої половини з них тривалий час були поховані під товстим шаром зі снігу та льоду. Проте останнім часом на північних схилах гори стали з’являтися усе більше решток померлих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus