USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада Непалу перегляне правила підйому на Еверест

30 Травня 2019 07:20
Влада Непалу має намір переглянути правила підйому на Еверест, після повідомлень про скупчення альпіністів на вершині гори, що призвело до смерті деяких з них.



Про це пише theБабель з посиланням на The New York Times.

Член парламенту Яг'я Радж Сунувар заявив, що всі старі закони будуть переглянуті, а дозвіл на підйом вже не будуть видавати кожному бажаючому. Ще один чиновник Світу Ачар'я зазначив, що для альпіністів можливо встановлять критерії, щоб недосвідчені «не мали шансу загинути».

Оскільки гора є перлиною та найприбутковішою локацією найбіднішої країни Азії, багато хто побоюється, що такі заходи сильно вдарять по економіці країни.

Іноземці платять $11 тисяч тільки за дозвіл, а загальна вартість гідів, спорядження, їжі і житла для шеститижневої експедиції може легко перевищити $50 тисяч. Непальські альпіністи платять лише близько $700 доларів за путівку.

В уряді країни заявили, що сезон на горі вже закінчився і на вершинах гори більше немає альпіністів, а тому можна починати розробку нових правил.



Як повідомлялося раніше, кількість альпіністів, які загинули після підкорення Евересту, у цьому сезоні зросла до 11.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus