USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Кількість уроків з української мови у школі зменшили

5 Липня 2011 13:57
Міносвіти затвердило Типові навчальні плани для початкової школи, в яких зменшило кількість годин для вивчення державної мови.
Про це інформує Український тиждень із посиланням на Центр освітнього моніторингу.
За інформацією центру, у нових типових планах збільшено кількість предметів за рахунок нових – таких, як «Природознавство», «Я у світі» замість «Я і Україна», «Сходинки до інформатики».
Крім того, у навчальних планах змінено тривалість вивчення окремих предметів. Так, збільшено кількість годин на вивчення природознавчої складової, на вивчення іноземних мов, яка відтепер, як і в спеціалізованих школах, вивчатиметься з 1-го класу.
«Проблему ресурсу навчальних годин Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України у всіх запропонованих ним варіантах навчальних планів вирішило у спосіб, який, починаючи з березня 2010 р., став звичним для його політики – за рахунок зменшення кількості годин на вивчення державної мови, яка особливо у початковій школі є потужним інструментом розвитку особистості», – зазначає Центр освітнього моніторингу.
Зокрема, згідно з таблицею, яку подає центр, наступного навчального року учні початкової школи вчитимуть державну мову на годину менше – 28, а не 29 годин в тиждень, як було до нового наказу МОН.
Також суттєвим недоліком нових навчальних планів вважають те, що в них збережено тенденцію до збільшення кількості 1-годинних предметів.
«Так, у Типових навчальних планах для початковмих шкіл з навчанням українською мовою у 1-му класі відведено по 1 год. на тиждень для 55,5% предметів (для 5 з 9); у 3-му класі – для 54,5% (6 з 11 1-годинних предметів)», – повідомляє центр.
Нові Типові навчальні плани початкової школи затверджено наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 10 червня 2011 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
alex.wein Показати IP 5 Липня 2011 23:18
А навіщо Табачнику українська мова? Це питання політичне. І взагалі, українська мова - для політичних лузерів - опозиції, яку риганали ось-ось пересаджають і окреслять на їх головами німби мучеників за помаранчеву свободу. А хохли - вони витруть з мармизи чужу слину, скажуть - "Дощ іде"! й розпочнуть вчити расєйську язику, а потім - іврит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus