USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кладовища приєднаних до Луцька громад планують передати на баланс міста

22 Січня 2021 17:41
32 кладовища, що знаходять на території приєднаних до Луцька тергромадах, утримуватиме та обслуговуватиме комунальне підприємство з обласного центру.

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології, транспорту та енергоощадності повідомив директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк.

З його слів, усі кладовища у приєднаних до міста територіальних громадах луцькі комунальники обстежили та визначили їхній стан.

«Для належного утримання та обслуговування ми передаємо ці цвинтарі на баланс Луцького спецкомбінату комунально-побутового обслуговування. Фактично на тих кладовищах нічого не робили. Більше того, у Сирниках ми змусили місцевих мешканців покосити на кладовищі бур’ян, бо не можна було туди зайти. У нас є бригади. У процесі ліквідації комунальних підприємств цим бригадам буде передана ще й деяка комунальна техніка. Першим ділом потрібно на усіх кладовищах вирізати аварійні дерева, які вже падають на пам’ятники та могили. Крім виділення землі під кладовища, на самих кладовищах ніхто нічим не займався. Перед Великоднем сміття вивезуть трактором та й на тому все. Окрім того, хаотично розміщені місця для поховання», - розповів про ситуацію Микола Осіюк.

Зі слів головного комунальника міста, на землях приєднаних до Луцька територіальних громад є і законсервовані кладовища, і нові.

Тож депутати Луцької міської ради ухвалили рекомендувати проєкт рішення про визначення балансоутримувача кладовищ в населених пунктах, які увійшли до складу Луцької територіальної громади, до розгляду під час сесії.

Фото - ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Оксана Показати IP 22 Січня 2021 19:55
Інформація керівника департаменту не відповідає дійсності. Зокрема, на кладовищу с.Дачне немає хаотичного захоронення, відсутні дерева, які падають, і протягом всього часу існування кладовища на ньому завжди було чисто, покошено і прибрано. Так, сміття у нас вивозили один раз, перед Паскою. Бо і не свинячили ми там.
1 Показати IP 27 Січня 2021 16:12
І як-то люди жили без цих діячів! В тих бур'янах і хоронили певно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus