USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Не всі люди безхатченки, але всі безхатченки – люди: у луцькому терцентрі обігріють і нагодують

15 Січня 2021 07:00
З настанням холодної пори року люди, які опинились у складних життєвих обставинах, ледь зводять кінці з кінцями. Часто, голодні та ще й без даху над головою, вони шукають прихистку у пунктах обігріву, які облаштувала Луцька міська рада, аби допомогти таким людям елементарно вижити.

Щодня у Територіальному центрі соціального обслуговування міста Луцька, що на вулиці Данила Галицького, для них готують гарячі обіди, які є єдиним наїдком за весь день.

Пані Оксана вже не один рік живе за межею бідності. Засоби для існування жінка шукає на смітнику, проте нещодавно їй порадили звернутися до територіального центру, де один раз на день вона може поїсти смачної гарячої їжі. Зізнається: дуже смакують котлети.
Читати ще: Коли допомагати – і професія, і стиль життя: як соціальні працівники турбуються про лучан

Не всі люди безхатченки, але всі безхатченки – люди. Тож допомогти в складній ситуації безпритульним необхідно. В луцькому територіальному центрі готують смачні страви для людей, які потребують допомоги, а це не лише безпритульні, а й самотні та хворі лучани, якими опікуються соціальні працівники.

Читати ще: У черзі за безплатними обідами: луцьким пенсіонерам бракує пенсії навіть на їжу

Заступниця директора терцентру Лариса Колядко каже, що допомогти налагодити життя безхатченкам важко, оскільки для багатьох таке існування стає нормою життя. Проте у терцентрі намагаються бодай зігріти та нагодувати кожного, хто звернувся по допомогу.

«На сьогоднішній день у нас працює стаціонарний пункт обігріву. Згідно з розпорядження міської ради про забезпечення життєдіяльності в умовах низьких температур, у нас діє стаціонарний пункт обігріву для людей без постійного місця проживання», – зазначила вона.

Читати ще: Один із перших в Україні: луцький терцентр відзначив 25-річчя

У терцентрі немає ліжкомість, проте цілодобово чергує людина, яка пустить на нічліг та зробить гарячого чаю.

«У нас людина може перебути одну ніч, ми лишаємо ковдру. Місця в нас немає, але на лавці може прилягти чи посидіти. Є чай, є що поїсти, а вже зранку відправляємо у «Фіміам», вони дають направлення, які медичні установи людина має пройти, – пояснює Лариса Колядко. – Наскільки я знаю, раніше був шкірвендиспансер, тубдиспансер. Маючи таку довідку, вони з шостої до восьмої можуть поселятися у «Фіміамі», ночують, а тоді приходять до нас на обід».

Не бути байдужими до людей, які опинилися у складних життєвих обставинах та хоча б направити безхатченків до пунктів обігріву закликають у Луцькій міській раді. Для цього голів ОСББ міста попередили, аби вони реагували, коли в підвалах чи під’їздах бачитимуть людей, які шукають теплий нічліг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus