USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Янукович зникне з біл-бордів у Луцьку?

18 Лютого 2012 13:14
Луцька міська рада може визнати незаконним розміщення на об’єктах зовнішньої реклами фото посадовців та зазначення їхніх прізвищ та посад.
Про це йшлося 17 лютого під час засідання комісії міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.
Обранець громади Андрій Осіпов розповів, що в Луцьку з’явилася реклама, яка, на його думку, не є соціальною. «Бігборд Клімчука (голова Волинської ОДА Борис Клімчук, ‒ «ВН»), де він з щирою посмішкою та логотипом Партії регіонів вітає волинян зі святами. Ніякої соціальної цінності така реклама не становить. Може, для губернатора й становить», ‒ каже депутат.
Також його обурюють подібні об’єкти зовнішньої реклами, на яких зображено привітання з новорічними та різдвяними святами від Президента Віктора Януковича і мера Луцька Миколи Романюка. Мовляв, жодної соціальної цінності така реклама не становить.
«Я чув, що це багаторічна практика, але, може, пора змінювати її. Вони мали б платити до бюджету, і міська казна недоотримує через це кошти», ‒ зауважив Осіпов.
Натомість начальник відділу розвитку підприємництва та реклами управління підприємництва та реклами муніципалітету Віталій Мазур відзначив, що, відповідно до законів про соціальну рекламу, такою вважається будь-яка форма реклами, яка сприяє утвердженню загальнолюдських цінностей і не має на меті отримання прибутку. «Стаття закону також говорить, що соціальна реклама не повинна містити посилань на певний товар чи право власності виробника чи вказівку на інтелектуальну власність», – повідомив посадовець.
Така інформація зацікавила депутата Петра Савчука, який сказав, що він – фахівець в галузі інтелектуального права. «Бренд Партії регіонів – це об’єкт інтелектуальної власності, тому його б там не мало бути», ‒ сказав обранець громади.
Водночас голова комісії Юрій Вега додав, що політична сила таким чином отримує певні прибутки.
Начальник управління підприємництва Олександр Козлюк пояснив депутатам, що закони України зобов’язують працівників його відомства розміщувати соціальну рекламу органів державної влади безкоштовно.
Це здивувало позафракційного депутата Андрія Калахана. Мовляв, той же Президент – це посадова особа, але – не орган державної влади. Також він припустив, що, спираючись на ці закони, завтра всі депутати міськради розміщуватимуть в обласному центрі подібну соціальну рекламу.
На це Козлюк відповів, що не потрібно робити спеціалістів управління підприємництва «заручниками ситуації». «Ми дотрималися процедури. Ми постійно під наглядом всіх контролюючих органів», ‒ зауважив посадовець.
Зрештою Осіпов запропонував, щоб міська рада прийняла рішення, яким би заборонила встановлення на території обласного центру об’єктів зовнішньої реклами, на яких розміщені зображення, вказуються посади та прізвища посадовців.
«Це торкається і символіки. Навіть якщо вона нагадує набір кольорів. Таким чином, ми ті ж самі фарбозаляпування припинимо», ‒ додав обранець громади.
Насамкінець він зазначив, що в жодного посадовця не повинно бути переваги над іншим.
«Чому в привітанні Романюка ‒ лише його обличчя і написано, що вітає він і депутати. А їх прізвища не згадані. Те ж саме щодо обласної ради чи ОДА. Чому Клімчук має перевагу перед іншими? Зрештою, чому президент має за гроші місцевих бюджетів рекламувати свій «фейс», ‒ запитав «біло-сердечний» депутат.
Тож члени комісії вирішили рекомендувати депутатам підтримати пропозицію щодо заборони безкоштовного встановлення реклами зі зображенням посадовців та зазначенням їхніх прізвищ та посад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанин Показати IP 18 Лютого 2012 14:11
Знову загострення психіки? Коли вже наші депутани зрозуміють що вони повинні діяти в межах існуючого Законодавства України і не повчати Президента яким би він не був. Неповага до Законодавства та до Президента ними автоматично призводить до неповаги до них самих! Якщо депутатам на все нас..ти, то чого ж вони хочуть від інших? Якщо я ще за рожі згідний, то чим їм весь час кольори то заважають? Прийміть рішення змінити колір небу, воді, снігу ... Діагноз буде легше поставити!
Хатуль Мадан до Лучанин Показати IP 18 Лютого 2012 16:41
пішов нах-нах твій президент з малої букви.
VCS Показати IP 18 Лютого 2012 15:37
Глаза замыливают эти депутаты! Свои делишки лучше замаскировать, выдавая и принимая всякую "лабуду", которая не влияет на благосостояние избирателей, а это то, чем и призваны заниматься депутаты!!!
Міля Показати IP 18 Лютого 2012 17:03
А мене більше турбують не розчищені тротуари і дороги Луцька. Вдумайтеся, щоденно 40-60 чоловік з травмамии попадають до травматолога через цей безлад. Кого ми навибирали? Дебілкуті наші депутати.
*** до Міля Показати IP 19 Лютого 2012 13:31
за ці бігморди недоотримано з кожного борда мінімум 600 грн до місцевого бюджету це на рахунок прибирання
Українець Показати IP 19 Лютого 2012 10:55
Повторюю для холопів: в Україні немає ніяких губерній, а отже немає і ніяких мохнорилих губернаторів.
Хатуль Мадан до Українець Показати IP 19 Лютого 2012 16:52
голови обладміністрацій просто тішать своє ЧСВ.
ПішоХОД Показати IP 19 Лютого 2012 10:58
Біля "покійного" кафе Буратіно по імпровізованому тротуару влаштованому на проїзній частині вулиці неможливо пройти - він завалений снігом і шматками льоду. Коли ...депутати займуться проблемами міста і мешкакнців міста?
яна Показати IP 20 Лютого 2012 04:43
весною-коли сніг розтане.
Не байдужий Показати IP 20 Лютого 2012 11:46
Якби з країни зник взагалі,було б ліпше
Патологоанатом Показати IP 21 Лютого 2012 16:09
Вам завидно что не вы на этим бигмордах, и деньги не в ваш карман пошли. Зависть плохое чувство)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus