USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Кого з українців зараз мобілізують першочергово: в ЗСУ прокоментували

19 Грудня 2022 14:28
Зараз першою чергою мобілізують ветеранів АТО та ООС, а також громадян, які пройшли військову службу. Решту українців теж призивають, але їх спочатку відправляють на обов’язкове навчання мінімальною тривалістю 1 місяць.

Такою інформацією на брифінгу поділився начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, передає УНІАН.

Він заявив: «Призиваємо найперше тих, хто вже має досвід проходження військової служби, а краще ще досвід участі в АТО або ООС. Також призов йде і громадян, які не проходили військову службу, але ця категорія громадян в обов’язковому порядку направляється на навчання, мінімальний термін – 1 місяць. Далі в залежності від складності спеціальності цей термін може бути набагато більшим».

Читати ще: Що таке четверта хвиля мобілізації, коли вона може початися і кого заберуть на службу

Для комплектування війська зараз потрібні люди всіх спеціальностей, але в різних кількостях. Пріоритет віддають загальним військовим спеціалізаціям.

«Звичайно, що в процентному співвідношенні більше ми закликаємо загальновійськові спеціальності – стрільців, танкістів, але не можна сказати, що нам не потрібні такі спеціальності, як-от зв’язківці, шифрувальники тощо. Потреба є у всіх спеціальностях, але деяких ми призиваємо більше, деяких менше», – додав Горбач.

Раніше радник ОПУ Олексій Арестович розповів, що у складі ЗСУ перебуває близько мільйона людей. Україна може провести додатковий призов, але зараз такої потреби немає.

Читати ще: Коли військовозобов’язані мають право на відстрочку і які документи треба подати

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 15 грудня заявив: «У нас достатньо людей, і я бачу, що вистачить. Нам не потрібні сотні тисяч (мобілізованих, – ред.)».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Іван Показати IP 19 Грудня 2022 15:44
"Також призов йде і громадян, які не проходили військову службу, але ця категорія громадян в обов’язковому порядку направляється на навчання, мінімальний термін – 1 місяць". Це говорить про те, що, нарешті, доведеться захищати Вітчизну тим, хто в 90-2000 - х за 300 доларів дістав так звану "білу" довідку. про стан свого здоровя.
Багаті не плачуть до Іван Показати IP 20 Грудня 2022 14:24
Це говорить проте що забиратимуть тих хто зараз немає $$ тисяч за нову довідку і плювати на твій стан здоров'я руки ноги є йди віддавай "борг" Батьківщині, здохнеш наберемо нових, відступиш посадимо за #8271 на 10-15 років.
Петро Показати IP 19 Грудня 2022 16:34
Військових комісарів на передову! Сидять в теплі і " заробляють"
Олег Показати IP 19 Грудня 2022 18:46
Висновок: в першу чергу призивають усіх, хто попадеться на блок-пості чи де інде в місті!
Андрій Показати IP 19 Грудня 2022 19:16
пропоную такі новини відразу писати англійською бо ті хто розмовляють українською розуміють, що це новина не для них....
Іван до Андрій Показати IP 20 Грудня 2022 07:29
Що пан хотів сказати? Хоч сам розуміє?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus