USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.10

«Денис мав тяжку долю»: кохана загиблого 21-річного лейтенанта з Волині просить надати йому звання Героя України

22 Липня 2023 07:15
Дівчина загиблого 21-річного загиблого військового з Волині Дениса Задерея просить надати йому звання Героя України (посмертно).

Відповідну петицію Вероніка Ніколенко зареєструвала 18 липня на сайті Президента України.

«Шановний Пане Президенте! Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Героя України командирові десантно-штурмової роти 505 батальону 37 ОБр Морської піхоти Задерей Денису Руслановичу 09.02.2002 р.н. посмертно.

Денис народився на Волині і мав дуже тяжку долю: у дитинстві його покинули рідні батьки, неодноразово хлопця брали на виховання прийомні родини, але теж з часом повертали. Денис не зламався, він був сильним і мужнім хлопчиком.

Коли Денису виповнилося 5 років, його забрали на виховання достойна та любляча сім’я з с. Прип‘ять. Хлопець з дитинства мріяв бути військовим, прийомні батьки не перешкоджали йому, а навпаки усіляк допомагали досягти мети», – зазначає дівчина в петиції.

У 15 років Денис Задерей вступив до Одеського військово-морського ліцею, після закінченню якого, ні хвилини не розмірковуючи, пішов на навчання до Військової академії м. Одеси (спеціалізація «Морська піхота»). У 2022 році Денис перервав навчання і, як справжній військовий і патріот, пішов боронити країну в найгарячіших точках. Згодом він все ж закінчив навчання в академії.

Читати ще: Рідні загиблого волинянина Анатолія Смітюха просять підтримати петицію про надання йому звання Героя України

Незважаючи на важку травму ноги і довготривале лікування, 21 лютого 2023 року Денис отримав свої омріяні зірочки та заповітне військове звання лейтенанта.

21 лютого 2023 року його призначили командиром десантно-штурмового взводу та відправили до Польщі, де він зі своїми побратимами удосконалював свої навички. Повернувшись до України, він старанно виконував свої завдання, був дуже відповідальним та розумним воїном. У квітні Дениса підвищили до посади командира роти. Згодом їх новостворений 505-й окремий батальйон морської піхоти 37-ї окремої бригади морської піхоти вирушив на Донецький напрямок.

5 червня Денис загинув, прийнявши свій останній бій на Донеччині.

Читати ще: Сиротами зосталися двоє синочків: загиблому військовому Миколі Холодьку просять присвоїти звання Героя України

«Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, він залишався «вірним завжди своїй справі», був морським піхотинцем до мозку кісток. Був справжнім офіцером, котрий ніколи не полишав свою роту на полі бою, хоч, як відомо, командири мають вести управління нам відстані. Денис контролював усе зблизька, пліч о пліч із своїми солдатами, яких постійно підтримував.

Власним життям врятував життя своїх побратимів. Командир роти, пане президенте, займався евакуацією своїх людей, сам не встигнув спуститись до бліндажу, коли стався прильот. Внаслідок мінометного обстрілу від мінно-вибухової травми Денису розірвало бік та, як зазначили в морзі, розірвало серце.

Пане Президенте, це не просто серце... Це сердечко завзятого воїна, який хотів жити у вільній країні, який поліг за своїх людей, це моє рідне сердечко, котре я зустріла та покохала на все своє життя. Це серце, яке мріяло створити сім’ю та мати дочку і сина. Це серце, без якого не можуть жити його мама та батько. Це серце, без якого так тяжко братику і сестричкам... Це серце, яке зараз гниє в тій землі, за яку боровся Денис.

Прошу Вас, шановний Пане Президенте, присвоїти Задерей Денису Руслановичу, звання Героя України (посмертно ). Аби хоч якось втішити згорьовані і розбиті серця рідних і близьких. Щоб усі знали, що Денис загинув героєм і не дарма поклав своє життя за мир і справедливість у цьому світі. Заздалегідь дякую і сподіваюся на Ваше справедливе і правильне рішення», – пише кохана Дениса Вероніка Ніколенко.

Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тисяч підписів. Підтримати петицію можна за покликанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Підтримую Показати IP 22 Липня 2023 08:49
Без щомісячної виплати в розмірі 25 тисяч гр (виплату після війни) або з фонду *95 кварталу*
Клава Показати IP 22 Липня 2023 13:22
В нас зараз усі герої - де напасешся тих зірочок ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus