USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Коли їх виймали зі швидких, санітари плакали»: подробиці ДТП з курсантками в Києві

26 Серпня 2020 20:26
У Шевченківському районі Києва на вулиці Зоологічній 25 серпня на території військового коледжу сталася моторошна ДТП – п’яний водій скоїв наїзд на трьох 23-річних дівчат-курсанток. Усі дівчата отримали травми нижніх кінцівок, їх прооперували, але двом дівчатам довелося ампутувати по нозі.

ТСН.ua зібрав подробиці жахливої аварії.

Що відомо про постраждалих дівчат

Усім дівчатам по 23 роки. Вони – випускниці цивільних медичних вишів, які нещодавно успішно склали іспити до військово-медичної академії. 25 серпня дівчата мали отримати військову форму.

Усіх трьох абітурієнток прооперували, двом дівчатам ампутували по нозі, а стан третьої постраждалої трохи ліпший.

Одна із дівчат постраждала найбільше – нині лікарі вирішують, чи можна зберегти дівчині другу ногу.

Стан усіх трьох дівчат наразі оцінюється як стабільно важкий. Проте їхньому життю загрози немає. Вони у свідомості і самостійно дихають, як повідомив начальник Української військово-медичної академії, полковник медичної служби Валерій Савицький.
«Коли їх виймали зі швидких, санітари плакали»

«Їх коли виймали зі швидких, то навіть санітари казали, що у них сльози стояли в очах, навіть вони плакали. Це дуже вразило весь госпіталь, і лікарі приклали просто неймовірних зусиль, щоб зробити все, щоб врятувати їм життя, тому що там і крововтрата була досить велика, і що змогли, те врятували, й іншій дівчинці кінцівки обидві», – розповіла журналістам волонтерка Наталія Воронкова в ефірі «5 каналу».

Алкоголь у крові винуватця ДТП у 15 разів перевищував норму

У крові військовослужбовця знайшли 2,9 проміле алкоголю. Це перевищує норму у майже 15 разів.

Як заявила журналістам мати однієї з потерпілих дівчат, чоловік катався територією частини, і ледь не наїхав на дівчат ще до інциденту.

Що відомо про Володимира Холодного

Підозрюваним у скоєнні ДТП виявився офіцер ЗСУ, майор Володимир Холодний, який нещодавно розпочав роботу в академії. Він є начальником курсу факультету підготовки військових лікарів.

За словами начальника академії, полковника медичної служби Валерія Савицького, Холодний – не викладач, а офіцер управління, який приступив до виконання своїх обов’язків у липні. Тоді ж він перевівся у цю академію.

Савицький заявив, що взяв Холодного за рекомендацією як військовослужбовця, який був в АТО.

Автівка перебуває в обтяженні

Автівка «Тойота Пріус», на якій Володимир Холодний скоїв ДТП, за даними «5 каналу» зареєстрована на Холодну Лілію Іванівну. Це дружина Холодного Володимира Сергійовича, офіцера військової частини А0135 (Повітрофлотський, 6).

Машина – в обтяженні, тобто перебуває під арештом або під заставою. Ці дані підтверджує Open Data Bot, а також витяг про реєстрацію в Державному реєстрі обтяжень нерухомого майна.
Яке покарання загрожує винуватцю ДТП

Нині майор перебуває у СІЗО, йому вручили клопотання про підозру. Про це на брифінгу повідомив заступник військового прокурора київського гарнізону, старший лейтенант юстиції Іван Шнуренко.

За словами Шнуренко, йдеться про вчинення тяжких тілесних ушкоджень. Чоловікові загрожує від трьох до восьми років ув’язнення.

«Повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху), та вручено клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Яке буде розглядатися слідчим суддею Шевченківського суду міста Києва. Час та місце проведення вказаного розгляду невідоме», – повідомив заступник військового прокурора київського гарнізону.

Більше деталей у військовій прокуратурі наразі не розголошують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Взяв Показати IP 26 Серпня 2020 20:46
За рекомендацією бо він був в АТО. А хіба є люди які носять військову форму і не мають посвідченя ато ?
Ага Показати IP 26 Серпня 2020 20:55
???? а можливо навіть умовне покарання.... страшно жити в такій краіні
Це Показати IP 26 Серпня 2020 22:20
П...ць!!!! І що в нас за краіна в якій стільки довбодятлів, які ніяк не усвідомлять що порушуючи ПДР вони ризикують не своїми нікчемними життями, а на жаль життями невинних людей. Взяв і зламав просто так дівчатам життя і долі, с...ка!
Анонім Показати IP 27 Серпня 2020 09:14
ото трьом молоденьким гарним розумним дівчатам поламав життя і тільки три-вісім років? за кожну хоча б по стільки. або йому відтяти дві ноги і нехай живе собі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus