USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Колишній найманець «Вагнера» розповів, як став «гарматним м’ясом» Путіна

16 Серпня 2019 21:21
Російський найманець розповів, де розташована база «Вагнера», яку підготовку проходять новоспечені бойовики і яке завдання перед ними ставить Кремль, пише УНІАН з посиланням на CNN.

Олег стверджує, що був найманцем у Сирії в складі тіньової російської групи під назвою «Вагнер», яка стала цінним інструментом в руках Кремля.

«Вагнер» - це інструмент Володимира Путіна для вирішення проблем грубою силою. Коли потрібно діяти негайно, швидко і максимально тихо. Не можу назвати це армією у звичному розумінні слова. Це просто бойова одиниця, яка зробить будь-що, що накаже Путін», - сказав Олег журналістам CNN.

Телеканал зауважує, що це перший випадок, коли один з бойовиків Кремля погодився на інтерв’ю на умовах анонімності. Приватні військові компанії незаконні в Росії. Тож офіційно «Вагнер» навіть не існує. Але CNN виявило, що група активно веде бойові дії на трьох різних континентах. Зокрема, її бойовики беруть участь у війнах на території України, Сирії, ЦАР, Судану й Лівії.

А контролює російських найманців Євген Пригожин, якого називають «особистим кухарем Путіна». США запровадили проти нього санкції за фінансування інтернет-компанії, яку підозрюють у втручанні в американські президентські вибори 2016 року.

«Я найманець. І 90% членів компанії такі ж, як я. І вони мотивовані грошима», - сказав CNN Олег.

На питання журналістів CNN про тренування бойовиків «Вагнера», він сказав, що як підготовки як такої взагалі не було.

«Я провів шість днів у тренувальному таборі в Молькіно. Я двічі був на стрільбах, а ще один раз стріляв з кулемета. І все», - розповів російський найманець.

Журналісти CNN вирушили в село Молькіно у Росії, намагаючись знайти згаданий тренувальний табір «Вагнера». Як виявилося, група підтримує тісні зв’язки зі Збройними силами РФ. На єдиному в’їзді на базу чергують регулярні солдати російської армії. А сам комплекс офіційно теж належить російському підрозділу спеціального призначення. Неподалік від бази в Молькіно стоїть пам’ятник загиблим бойовикам «Вагнера». Стороннім тут не дуже раді. Тож журналісти CNN провели зйомку прихованою камерою, зауважуючи, що місце «не так схоже на меморіал, як на фортецю». На вході їх зустрів охоронець, який стверджував, що «нічого не знає» про місце своєї роботи. Однак, американський телеканал зауважив, що меморіал «Вагнера» профінансувала компанія, яка належить Пригожину.

Вперше про російських найманців стало відомо в часи російської окупації Криму так званими «зеленими чоловічками». Все пройшло успішно. І з того часу Москва почала дедалі активніше використовувати найманців.

На питання журналістів, чи «Вагнер» існує для того, щоб допомогти Росії відновити свій статус глобальної сили, найманець Олег сказав: «Так. Це 100%. Це пріоритет для «Вагнера».

На уточнення, чи намагається Росія бути суперником для США, російський найманець підтвердив: «Так, я абсолютно згоден. Росія намагається придушити США всіма можливими способами: законними й незаконними. Вона намагається розчавити Америку, якимсь чином взяти гору. Чим це закінчиться? Думаю, нічим хорошим».

Для російського президента Володимира Путіна «Вагнер» лишається зручним інструментом, витратним бойовим матеріалом, яким можна користуватися без будь-якої відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 17 Серпня 2019 20:03
Надо мириться? Они братья ?
Вася Показати IP 18 Серпня 2019 08:46
С кем мириться?
Віктор Показати IP 18 Серпня 2019 19:39
Як грошики справно капали на рахунок, то і вбивати людей можна було, як припекло в задницю (вибачте, в сраку), так і скиглити почав. Ти куди наймалося ? Чи у садок дитячий вихователем ? Замовк би та в монастирі десь відмолював гріхи. Але які монастирі ? Кагебіста Гундяєва ? Там теж нічого святого не лишилось. Горіти тобі в пеклі чувак !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus