USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комаровський розповів, чи шкідливо обігрівати приміщення кондиціонером у холодну пору року

28 Вересня 2021 19:59
Український лікар Євген Комаровський розповів, чи шкідливо користуватися кондиціонерами для обігріву приміщення у холодну пору року.

Про це він повідомив 28 вересня у рубриці «Запитай у Комаровського» в ефірі одного з українських телеканалів.

Знаний педіатр переконаний, що якщо використання будь-чого робить життя людини кращим та більш комфортним, то це навіть корисно.

«Умовно кажучи, ви сидите у себе в квартирі і мерзнете, але боїтеся увімкнути обігрівач, бо чули, що це може бути шкідливо. Але послухайте! Вам холодно саме зараз й інших джерел для обігріву у вас нема. Важливим лише є те, чи технічно справний ваш обігрівач, чи правильно його експлуатуєте, чи нормальні у нього фільтри, якщо мова про кондиціонер», – каже лікар.

Читати ще: Комаровський запропонував платити українцям за щеплення

Водночас він наголосив, що будь-які системи нагрівання повітря висушують його. Тому , на думку професора, використовування кондиціонеру для обігріву – один з найбільш ефективних способів висушити повітря у приміщенні.

«Сухість повітря несе за собою пересихання слизових оболонок, а це – зниження імунітету та підвищений ризик захворіти. Тому якщо ви використовуєте обігрівач, не пошкодуйте коштів гігрометр – надскладний пристрів, вартістю у півтора долара, який визначає рівень вологості повітря у приміщенні. Контролюйте вологість у приміщення. Вона повинна бути від 40 до 60%. Якщо цей показник нижчий, разом із кондиціонером використовуйте зволожувач повітря. Ось і все. Жодної серйозної шкоди в кондиціонерах для обігріву немає», – запевняє Комаровський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дідо Показати IP 28 Вересня 2021 20:21
Мундра людина. Шкода шо не міністр, а то би всіх вилічив, і корони не було б. Я би в нього провакцинувався б.
Баба до Дідо Показати IP 28 Вересня 2021 22:11
в чом дєло? обратись до нього і він тебе вакцинірує, ноу проблєм!!!
Дідо до Баба Показати IP 28 Вересня 2021 23:15
Та стісняюсь, ще не так пойме.
тетя Соня Показати IP 29 Вересня 2021 09:10
Ой вей! Наш Геня такой вумний! Таки педиатр? а знает больше чем любой НИИ! и почему он здесь? и шо в Израиле не может подтвердить диплом врача!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus